Cercar en aquest blog

7/11/2016

Joventut ja ha registrat 163 activitats de lleure per aquest estiu a les Terres de l'Ebre amb 6.011 infants i joves inscrits


La directora general de Joventut durant la visita a les Terres de l'Ebre

La Direcció General de Joventut (DGJ) ha registrat, fins a dia d'avui, un total de 163 activitats de lleure per aquest estiu a les comarques de les Terres de l'Ebre, que han estat notificades per les entitats organitzadores de les activitats: entitats d'educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.

 

A aquestes activitats hi ha inscrits, hores d'ara, un total de 777 dirigents i 6011 participants, que majoritàriament faran casals de vacances (4760 inscrits en 120 activitats). La resta d'activitats es reparteixen entre les colònies (600 i 16 activitats), les acampades (415 i 15), les rutes (204 i 10) i els camps de treball (32 i 2).

 

I pel que fa al lloc de realització, el Montsià és, fins a data d'avui, la comarca amb més participants inscrits (2.346), seguida del Baix Ebre (1.846), la Ribera d'Ebre (1.437) i la Terra Alta (382).

 

Les entitats organitzadores tenen de termini fins a vint dies abans de l'inici de l'activitat per a notificar-la a la DGJ, de manera que les xifres aniran creixent les properes setmanes. Segons les previsions de la DGJ, de juny a setembre s'arribarà a xifres similars a la participació de l'estiu passat, en què 6.511 nois i noies acompanyats per 931 dirigents i monitors van participar en 165 activitats arreu de les Terres de l'Ebre.

 

Són dades que ha donat a conèixer aquest matí la directora general de Joventut, Marta Vilalta, durant la visita al camp de treball "Alfara de Carles: cuidem els Ports", que de l'1 al 15 de juliol acull onze nois i noies de 18 a 25 anys en aquest poble del Baix Ebre. Els participants a l'activitat faran tasques de manteniment, conservació i restauració dels hàbitats naturals de l'entorn del barranc del Llop, així com de condicionament de diversos abeuradors de la zona. També crearan material informatiu on s'informi de les espècies vegetals que els passejants poden trobar pel camí.

 

Aquest camp de treball, novetat d'aquest any, està organitzat per la DGJ i gestionat per l'entitat Obre't Ebre, dedicada a treballar per a la igualtat d'oportunitats i la cohesió del jovent en zones rurals.

 

Després d'aquesta visita, Vilalta acudirà a les colònies esportives de bàsquet de "L'estiu és teu!", organitzades per l'Agència Catalana de la Joventut, que aquests dies tenen lloc a l'alberg del Mas de la Coixa, a Móra la Nova, en les quals hi participen 33 nens i joves de 8 a 16 anys. A la tarda, la directora general acompanyarà els 24 joves de 14 a 17 anys que aquests dies participen al camp de treball de la DGJ "La costa de Mirantfont", a La Fatarella, a fer la visita al molí de Ramonet, cooperativa del municipi.

 

Al matí, la directora general de Joventut també ha visitat el casal d'estiu organitzat pel Grup d'Esplai Blanquerna a Tortosa, per a infants i joves de 3 a 15 anys.