Cercar en aquest blog

10/22/2016

El CERE publica 'Noms de lloc i de persona de la Ribera d'Ebre i altres estudis d'onomàstica'

El Centre d'Estrudis de la Ribera d'Ebre (CERE) ha publicat un nou llibre, el volum número 12 de la col·lecció d'estudis comarcals Daliner, titulat 'Noms de lloc i de persona de la Ribera d'Ebre i altres estudis d'onomàstica'. Aquest volum recull les aportacions, ponències i comunicacions que diversos estudiosos d'arreu dels Països Catalans van presentar a la Jornada d'Onomàstica de la Ribera d'Ebre, que va tindre lloc els dies 17 i 18 d'octubre de 2015 a Móra d'Ebre i Ascó.

És un llibre de 416 pàgines que inclou fins a 23 articles signats per diferents especialistes adscrits a la Societat d'Onomàstica, professors universitaris i estudiosos, entre els quals Pere Navarro, de la Universitat Rovira i Virgili; Jordi Ferrús, de la Universitat Miguel Hernández d'Elx; Eugeni Perea, de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), o Maite Mollà, de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, entre d'altres.

El volum està introduït per una presentació de Joan Josep Duran, president del CERE, i compta amb un pròleg signat per Joan Tort i Donada, president de la Societat d'Onomàstica, institució que va promoure la Jornada juntament amb el centre d'esturdis riberenc.

Aquest llibre, juntament amb l'obra  'Muletes i llaguts. La tradició fluvial a Móra d'Ebre', guanyadora de la darrera edició del Premi d'Assaig Artur Bladé i Desumvila, són les dos novetats editorials de la col·lecció Daliner que ha publicat enguany el CERE.