Cercar en aquest blog

3/04/2016

Els Serveis Socials de la Terra Alta engeguen la 5a edició del programa "Un pas endavant"

Avui s'ha iniciat el programa "Un pas endavant" a Corbera d'Ebre, en el marc de la quinta edició d'aquesta iniciativa. "Un pas endavant" és un programa d'acció comunitària dissenyat pels Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal de la Terra Alta i que es va començar a executar el 2009. Es va implementar com a una iniciativa socioeducativa adreçada a col·lectius amb especial vulnerabilitat  i/o en situació de risc social. L'any 2013 es va ampliar el programa implantant una nova línia d'actuació dirigida a persones nouvingudes.


La primera actuació de la 5a edició del programa s'ha encetat a Corbera d'Ebre. Concretament és tracta d'una acció de el coneixement de l'entorn adreçada a dones immigrants d'origen pakistanès, tla cultura estrangera que més predomina al municipi. Al ser un col·lectiu nombrós, existeix molt de suport entre els seus membres la qual cosa dificulta la relació amb la població d'acollida. 


S'efectuen sessions d'una hora de durada que es realitzen setmanalment els dimecres o els divendres de forma alterna, d'11 a 12 h, amb un total de 30 sessions entre els mesos de febrer i desembre, amb un interval de descans durant els mesos d'estiu, concretament del 15 de juny al 16 de setembre. El contingut de les sessions serà adaptat a cada col·lectiu. Hi haurà sessions amb professionals de Serveis Socials, de l'àmbit educatiu (EAP) i amb professionals de l'àmbit sanitari, a banda d'un web d'acollida.


D'altra banda, al municipi de Gandesa, es desenvoluparà entre el 9 de març i el 10 de maig de 2016 una altra activitat del programa "Un pas endavant", anomenada  Cuinem junts. Aquest projecte va dirigit a la població en general i, més concretament, als usuaris de Serveis Socials amb l'objectiu principal de fomentar la interrelació entre els/les diferents habitants del municipi i la seva inclusió social.


Hi haurà dos tipus de sessions, les teòriques i les pràctiques. Les sessions teòriques es duran a terme en les primeres sessions setmanals i les pràctiques en les segones. La part teòrica vol incentivar les participants del taller activitats perquè es fomenti la participació i la implicació, la cooperació i la col·laboració entre elles. També  es vol que les usuàries tinguin una assistència continuada al projecte. Posteriorment, però, es realitzaran sessions pràctiques relacionades amb alguns temes específics a càrrec dels professionals provinents dels departaments de Consum, Habitatge i Informàtica del Consell Comarcal de la Terra Alta.