Cercar en aquest blog

2/03/2016

La Terra Alta activa un programa de formació per a fomentar la emprenedoria i l'esperit empresarial entre el jovent

El Consell Comarcal de la Terra Alta impulsa un programa de suport a l'emprenedoria adreçat a una vintena de jóvens que no estan ni estudiant ni treballant. Amb el nom de "Format en noves tècniques de comercialització. Aconsegueix ser un jove emprenedor 2.0", el Consell ofereix formació i assessorament al col·lectiu de jóvens de 18 a 29 anys inscrits al sistema de Garantia Juvenil interessats a iniciar un projecte empresarial o d'autoocupació .

El Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha aprovat el projecte presentat pel Consell de la Terra Alta amb l'objectiu de donar suport a l'esperit emprenedor i fomentar la responsabilitat, la innovació i l'emprenedoria d'aquest col·lectiu de persones jóvens.

Per tirar endavant aquesta actuació s'han tingut en compte les fortaleses del territori, des de les quals els destinataris han de proposar els seus projectes d'emprenedoria, des de la innovació i la tecnologia. En el cas de la Terra Alta es proposa de tirar endavant projectes en el sector agroalimentari i serveis vinculats al turisme i als seus actius.

Mitjançant "Format en noves tècniques de comercialització. Aconsegueix ser un jove emprenedor 2.0" es volen fer créixer projectes innovadors que permetin la creació d'una xarxa de cooperació entre els agents dels sectors estratègics comarcals (agroalimentari i turístic) que permetin la comercialització de productes i serveis. També es vol fomentar l'aparició de nous projectes empresarials amb el suport de les noves tecnologies, que implementin plataformes de comercialització en línia dels productes comarcals sota una mateixa marca. En definitiva, es volen generar idees empresarials que acabin amb la creació d'empreses que, mitjançant l'aplicació tecnològica, facilitin als usuaris que visiten la Terra Alta l'adquisició dels seus productes endògens.

Per desenvolupar el programa, el Consell Comarcal de la Terra Alta ha subscrit un acord de col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili, que serà l'organització encarregada d'impartir la formació i tutoritzar aquestes persones.

Els jóvens interessats en aquest projecte poden demanar informació al Consell Comarcal, als telèfons 977 42 00 18 o 977 42 16 59, o bé al correu electrònic deconomica@terra-alta.cat