Cercar en aquest blog

2/02/2016

El Sirga Festival es projecta a Chicago

El festival Sirga – Músiques de Recerca i Patrimoni que el mes de juliol se celebra a Flix i a d'altres municipis de la Ribera d'Ebre, arribarà aquest mes de febrer a Chicago.  Així fruit de la col·laboració del Sirga Festival amb una associació de compositors d'aquesta ciutat nord-americana, l'Acces Contemporany Music (ACM), es portarà la música de diversos compositors catalans a l'altra banda de l'Atlàntic. Concretament, a Chicago, on es farà un mini Sirga a la Casa Internacional de la Universitat de Chicago. Serà el grup Palomar Ensemble de Chicago, el grup que interpretarà peces de música experimental dels compositors Ariadna Alsina, Joan Arnau Pamies, Mercè Capdevila, Hèctor Parra, Enric Riu i Joan Bagés. "Des de Sirga els vam proposar noms de compositors catalans i han estat els representants d'Acces Contemporany Music els que els han escollit quins han de sonar a Chicago", explica el compositor de Flix i impulsor del Sirga Festival, Joan Bagés.

Aquest minifestival tindrà lloc el proper 12 de febrer i, paral·lelament, al mes de juliol dins la tercera edició del Sirga Festival es tocaran peces composades pels compositors de Chicago. "És una manera de projectar la música que es fa aquí fora i a l'hora portar la música de fora al territori", argumenta Bagés, tot assenyalant que aquest és un dels objectius principals del Sirga.

D'altra banda, el festival nascut a Flix fa tres anys, continua apostant per enfortir i encetar nous vincles amb el territori. Així el proper 18 de febrer tindrà lloc un concert de presentació del Sirga Festival a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre, organitzat conjuntament amb l'Associació Cultural La Riuada. L'objectiu és donar a conèixer el projecte i incorporar la capital de la Ribera d'Ebre a la programació del festival que se celebrarà el mes de juliol. Al concert presentació de Móra d'Ebre, que tindrà lloc a les 20:00 hores, actuarà Morphosis Ensemble i Alejandro Castillo i s'interpretaran peces de Raquel Garcia Tomàs, Hèctor Parra i Pablo Fredes.

L'altra novetat important d'aquest 2016, serà la incorporació del festival Sirga a la programació anual de Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre, a Amposta. Encara no estan tancades les dates però s'està treballant per oferir una estrena del compositor Alberto Bernal  per a cotxe, percussions i electrònica. Paral·lelament es mantindran els vincles que el festival ja té amb el Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, i l'Antena Cultural Tortosa del Campus Terres de l'Ebre de la URV.