Cercar en aquest blog

1/17/2016

Gandesa celebra la Festa de Sant Antoni

Gandesa ha celebrat avui els actes centrals de la festa de Sant Antoni. La plaça de l'Església, amb la foguera al mig, ha concentrat els actes centrals de la jornada.

Les activitats s'han encetat amb la cantada dels ditxos de Sant Antoni, unes estrofes que relaten de forma irònica l'actualitat local i general. Seguidament, s'ha donat a conèixer la guanyadora del Concurs de Dolços de Sant Antoni. En aquesta ocasió el premi ha recaigut en la veïna Rosa Pastó, per un torró de xocolate amb  bacó.

Els actes han seguit amb el sorteig del baconet (número 222); la subhasta de la llenya, adjudicada per 160 euros; la subhasta del redot (25 euros) i d'un cóc en forma de porquet (30 euros). L'acte s'ha tancat amb la ballada de la dansada de Gandesa.

La programació completa de la festa va ser la següent:

Dissabte 16 de gener


12:00h - Ventada de campanes i plantada de la foguera a la Plaça Vella.
16:30h - Taller infantil de galetes de Sant Antoni i taller de formatges de cabra.
19:00h - Actuació de 'La Rondalla dels Ports' pels carrers del centre de Gandesa amb parades als cellers de Josep Vicens, Bàrbara Forés i d'Aubarca, on oferiran vi.

Diumenge 17 de gener

09:00h - Petards de Bon dia!
10:00h - Recollia de la llenya i Plega.
10:15h - Benedicció d'animals a la porta de l'església, i de les coques i cócs típics. Tot seguit es posaran a la venda.
11:00h - Encesa de la foguera amb el ball del balconet de Sant Antoni.
12:00h - Missa i ofrena de l'oli nou.
12:30h - Cantada dels Ditxos. A continuació, entrega d'un premi a la persona guanyadora del 'Concurs de dolços de Sant Antoni'.
12:45h - Rifa del balconet de Sant Antoni. Tot seguit, subhasta del Rodot i la llenya.
13:00h - Ball de la Dansada.
14:00h - Dinar popular al voltant de la foguera. Menjarem Olla de Sant Antoni.