Cercar en aquest blog

7/14/2015

Lliurats els Premis als treballs de recerca i de síntesi patrocinats per la URV i l’Ajuntament de Tortosa

El campus Terres de l'Ebre de la URV va acollir ahir al vespre el lliurament dels Premis als treballs de recerca de batxillerat i treballs de síntesi de cicles formatius de grau superior, corresponents al curs acadèmic 2014-15, elaborats per alumnes de secundària de les comarques de l'Ebre. Aquests premis, nou en total ja que n'hi ha hagut tres en la categoria, Científico- Tècnica i sis en la categoria de  Ciències socials i Humanitats, estan patrocinats pel campus ebrenc, pel Consell Social de la URV i per l'Ajuntament de Tortosa i pretenen reconèixer i fomentar l'esforç d'investigació de l'alumnat. En aquesta edició han participat 19 treballs d'alumnes de 10 centres de secundària de les Terres de l'Ebre.

Pel que fa als tres primers premis van ser per als treballs: 'Movmind: una aplicació real d'una interfícies cervell-ordinador' (científico-tècnic) de l'alumne de l'Institut de Deltebre, Joaquim de la Cruz; 'L'art de l'Ebre' (ciències socials i humanitats) de Lara Ferrando de l'Institut Les Planes de Santa Bàrbara i 'Hakuna matata. "Coaching emocional"' (ciències socials i humanitats) dels alumnes Marta Ferré, Aleix Lanseros i Daimi Pujol de l'IES Julio Antonio de Móra d'Ebre.

Els segons llocs van ser per  a 'L'estudi de nitrats de les aigües del massís del Port i dels seus voltants' (científico-tècnic)  de l'alumne Marc Martínez de l'Institut Cristòfol Despuig:  'Taco's la mexicanita' (ciències socials i humanitats) dels alumnes de l'Institut Montsià, Marc Balagué i Miguel A. Padilla i 'Pla d'empresa: pub 1979' (ciències socials i humanitats) d'Irene Blanch de l'Institut de Flix.

Finalment, els tercers premis van ser per al treballs: 'Prototip d'un làser autonivellant utilitzant el microcontrolador picaxe 18m2' (científico-tècnic), de Marc Blanco de l'IES Joaquim Bau; 'Les dues cares del transvasament: anàlisi de la premsa catalana i espanyola sobre el riu Ebre' (ciències socials i humanitats) d'Ariadna Gilabert de l'Institut Ramon Berenguer IV i 'La sicologia en l'arbitratge de futbol' (ciències socials i humanitats) d'Andrea Tena de l'Institut Les Planes.

Els guardons valoren entre altres aspectes el rigor i tractament científic en el desenvolupament del treball; l'originalitat en el plantejament del tema i la metodologia emprada; la coherència, el rigor i el treball de les conclusions presentades; l'estructuració adequada del treball escrit, la presentació dels materials i l'ús adequat de recursos gràfics i de la llengua, així com la capacitat de síntesi. Quant als guardonats s'han emportat com a premis, en el cas dels primers, un ordinador portàtil, un xec de 300 euros per al seu centre de secundària per a l'adquisició de material didàctic i bibliogràfic i un ajut per l'import dels crèdits matriculats en el primer curs d'alguna de les titulacions oficials ofertes per la URV, per al curs acadèmic 2015-16 fins a un màxim de 1.500 euros. Els segons i tercers premis s'han endut un ajut de 300 i de 150 euros, URV Universitat Rovira i Virgili – Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud CEICS Comunicació Campus Terres de l'Ebre respectivament, per finançar part dels crèdits matriculats en el primer curs d'alguna de les titulacions oficials de la URV. Cal dir que un dels requisits per poder acollir-se a aquests premis és certificar que el pròxim curs s'estudiarà a la URV.