Cercar en aquest blog

6/29/2015

Prenen possessió del càrrec els 27 diputats i diputades de la Diputació de Tarragona dels propers quatre anys, amb Josep Poblet de president

Els 27 diputats i diputades de la Diputació de Tarragona escollits pels respectius partits per integrar la Diputació de Tarragona en la legislatura 2015-2019 han pres possessió del càrrec aquest dilluns al migdia. En el ple extraordinari de constitució de la nova Corporació ha estat reelegit president Josep Poblet, amb els 11 vots de la seva formació, CiU, els 6 del PSC (tots dos partits formaran l'equip de govern durant aquest mandat) i el vot de l'únic diputat del PP. Pel que fa a la resta de grups, ERC i C's han votat en blanc, i la CUP ha votat el seu propi candidat.

La sessió s'ha iniciat amb la constitució de la mesa d'edat, integrada pel membre de més edat, Martí Carnicer (PSC) i el més jove, Miquel Subirats (ERC). Tot seguit, els 27 diputats han jurat o promès el càrrec de diputat o diputada. Del grup de CiU ho han fet Josep Poblet i Tous, Pere Granados Carrillo, Josep Maria Cruset Domènech, Montserrat Carreras Garcia, Joan Josep Malràs Pascual, Álvaro Gisbert Segarra, Joan Piñol Mora, Lluís Soler Panisello, Joan Olivella Ricart, Carles Pellicer Punyed i Mateu Montserrat i Miquel. D'ERC, Gervasi Aspa Casanova, Pau Ricomà i Vallhonrat, Joan Francesc Piqué i Barceló, Jordi Cartanyà i Benet, Carles Ribé i Solé, Miquel Subirats Garriga i Jordi Vinyals i Nogués. Del PSC, Josep Fèlix Ballesteros Casanova, Josep Masdeu Isern, Martí Carnicer Vidal, Salvador Ferré Budesca, Immaculada Costa Ramon i Francesc Josep Miró Melich. El diputat del PP és José Luis Martín Garcia, el de C's Rubén Viñuales Elías, i el de la CUP, David Vidal Caballé.

Després de les corresponents votacions per elegir president, Josep Poblet ha rebut la vara de comandament, i s'han iniciat les intervencions dels portaveus parlamentaris dels diferents grups. La cloenda ha anat a càrrec del president de la institució, qui ha destacat la contribució de la Diputació al progrés dels municipis i a la millora de la qualitat de vida de les persones que hi habiten. El ple suport als ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre continuarà sent, segons ha afegit Poblet, l'objectiu primordial de la institució en els propers anys.

D'aquí a pocs dies, en sessió plenària, es nomenaran dues vicepresidències de la Diputació, la delegació de funcions, les comissions i el conjunt d'òrgans de govern.