Cercar en aquest blog

5/09/2015

Presentació dels onze candidats de Convergència i Unió (CiU) de la Terra Alta a les eleccions municipals

La Societat Unió Gandesana va acollir el 8 de maig l'acte de presentació de les onze llistes electorals que presenta Convergència i Unió (CiU) a les eleccions municipals del 24 de maig. L'acte va comptar amb la presència del diputat al Congrés Jordi Jané.

Carles Luz, candidat a la reelecció a l'alcaldia de Gandesa i cap comarcal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a la Terra Alta, va presentar l'acte i va agrair la implicació dels candidats. Luz va explicart que els candidats de CiU no amaguen de les sigles, i va criticar altres llistes que es presenten a les eleccions "camuflant les sigles d'ERC, PSC o ICV, unes opcions que tenen vergonya de presentar-se a la Terra Alta", ha assegurat.

Per la seua banda, Xavier Pallarés, alcaldable d'Arnes i delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, va donar les gràcies als candidats per la seua voluntat de representar les sigles de CiU i destacà el mèrit de la candidatura de Batea, un poble on "no hi ha la democràcia consolidada com en la resta de poblacions", va dir. Pallarés. criticà els pactes "contranatura" que es produeixen en alguns municipis per desplaçar CiU de les alcaldies, i va posar com a exemple un pacte que es va fer entre ERC i el PP a la Galera. També va criticar les anomenades "llistes fantasma", con seria el cas d'una candidatura amb un únic nom d'un veí de Paüls que s'ha presentat a Prat de Comte.

Per la seua banda, Jordi Jané, va felicitar els presents pel compromís que han agafat al presentar-se per CiU: "Nosaltres no ens hem d'amagar de res, som la primera força de Catalunya". Jané va posar com a exemple per reforçar el seu argument les més de 900 candidatures presentades per CiU i els més d'11.000 candidats.

El diputat va assegurar que les municipals són unes eleccions transcendentals per a Catalunya ja que "el dia 24 ens preguntaran si hi som o no hi som". Es va referir al resultat del Partit Nacional Escocès en les eleccions britàniques, tot dient que "avui 56 dels 59 diputats d'Escòcia són de l'SNP i això té una força que fa que ja es parli de tornar a fer un altre referèndum, perquè tothom entén que Escòcia té una voluntat de ser". Per aquest motiu, Jané considera imprescindible una victòria clara de CiU en aquests comicis per avançar en el procés d'emancipació nacional: "Votar CiU el dia 24 té un plus, perquè cada vot a CiU és un suport al president Artur Mas", va rebrar.

Els caps de llista de CiU a la Terra Alta són:

Joan Baptista Suñé (Batea)

Baptista Segura (el Pinell de Brai)

Andreu Martínez (Bot)

Fermí Ruana (la Fatarella)

Joaquim Ferràs (Horta de Sant Joan)

Xavier Vela (Corbera d'Ebre)

Antoni Ferré (la Pobla de Massaluca)

Francesc Domènech (Vilalba dels Arcs)

Joan Josep Malràs

Xavier Pallarès (Arnes)

Carles Luz (Gandesa)