Cercar en aquest blog

3/19/2015

LA REIAL ARXICONFRARIA DE LA CINTA ORGANITZA LA TRADICIONAL MISSA DE LA BAIXADA DE LA MARE DE DÉU DE LA CINTA LA NIT DEL 24 AL 25 DE MARÇ

El dia  25 de març, enguany festa local a Tortosa, es commemora la baixada de la Mare de Déu de la  Cinta. Per aquest motiu, la nit del 24 al 25 de març, a les 12.00 hores, tindrà lloc, a la seua  capella de la catedral de Santa Maria, la tradicional missa de la baixada de la Cinta, organitzada per la Reial Arxiconfraria amb la col·laboració de la Cort d'Honor. El matí del dia 25, a les 11.30 hores, està prevista la tradicional presentació a la Cinta de totes les  xiquetes i  xiquets que ho desitgen i aquests rebran l'acreditació d'alta de confrares.


Des de fa un temps, cada any, la Reial Arxiconfraria rep en donació un quadre que representa la imatge de la patrona, fet per artistes de renom, vinculats a les nostres tradicions i devoció a la  Cinta. Enguany, el quadre és obra de la tarragonina Maria Gómez Lluna, una artista que domina  la  pintura  mural,  l'oli,  l'aquarel·la,  acrílica,  ceràmica,  l'escultura;  en  definitiva,  totes  les  arts plàstiques. Comparteix aquesta creativitat amb l'activitat docent i amb una dilatada experiència en  exposicions,  així  com  un  gran  palmarès  en  concursos  de  pintura  a  Tarragona,  Vilalba, Mollerussa  i  Conca.  Aquest  quadre  servirà  durant  tot  l'any  per  anunciar  totes  les  activitats religioses que s'organitzen. 

Nova pàgina web i restauració de la imatge de la Verge al cim de CaroFrancesc  Faiges,  primer  majordom  de  la  Reial  Arxiconfraria,  ha  explicat  que  les  festes religioses  comencen  amb  la  missa  de  la  baixada  de  la  Cinta  i  que  fa  mesos  que  es  treballa per  preparar  el  programa  d'activitats  de  tot  l'any:  "en breu, presentarem la nova pàgina web, lasantacinta.com, que inaugurarà el bisbe Enrique". "Volem, així, apropar i obrir aquesta gran institució a tots els devots de la Santa Cinta i, tenint en compte que el 2017 celebrarem el 400 aniversari de la fundació de la Reial Arxiconfraria, pensem que hem d'estar presents més que mai a Internet per donar-li la màxima difusió", explica Faiges, i afegeix que "fa tres anys que estem planificant aquest aniversari amb el nostre prior, José L. Arín, i treballant amb una comissió de treball creada amb aquest objectiu". Però per al 2015 hi ha moltes iniciatives més en marxa que veuran la llum en breu, per exemple, la trobada 
de les dones que es diuen Cinta que es fa  cada  cinc anys fent-la  coincidir amb la festa major del setembre, la  restauració de la imatge de la Mare de Déu del cim de Caro o el viatge de la relíquia fins a Calaceit.