Cercar en aquest blog

11/02/2014

Naix "Mon Iaio Sisco 2012", un 100% samsó del Celler Josep Vicens


El Celler Josep Vicens ha escollit la 27a Festa del Vi de Gandesa per a presentar un nou projecte en forma de vi. Es tracta de "Mon Iaio Sisco 2012", un producte elaborat amb 100% samsó elaborat en homenatge a l'avi Francisco Vicens, un dels pioners de l'elaboració dels vins a la família.
Josep Vicens, actual responsable del celler, explica que "fa temps que volíem fer-li un petit homenatge al iaio, per tota la seua dedicació al món del vi, i hem pensat que no hi havia millor manera que posar-li el seu nom a un nou vi".

Aquest samsó pertany a unes finques de la família Vicens molt velles -"unes de les més antigues de la Terra Alta, deia el iaio Sisco", explica Josep-. I afegeix: "Fem una verema molt cuidada, amb selecció del raïm quan ha estat en el seu òptim punt de maduració".

La fermentació es fa a temperatura controlada fins aconseguir els paràmetres i condicions òptimes pel seu envelliment i roman en bóta de roure durant 15 mesos per tal d'aconseguir el punt òptim d'equilibri entre la varietat i el seu envelliment.

"El Iaio Sisco 2013" ha sortit amb una producció molt limitada i exclusiva de només 591 ampolles i es pot aconseguir per un preu de 24€.