Cercar en aquest blog

4/13/2014

Presenten un conte infantil sobre l'episodi històric de la Farsa de Gandesa

Àngels Cid i Maite Garde van presentar el dissabte 12 d'abril el seu contre sobre Gandesa: 'Un casament reial', al Palau del Castellà de la capital de la Terra Alta. Es tracta del tercer conte infantil sobre història local il·lustrat per la pintora Àngels Cid i editat per l'Ajuntament de la ciutat. En aquesta ocasió els textos han anat a càrrec de la gandesana Maite Garde.

El conte tracta un dels esdeveniments històrics més significatius de la ciutat de Gandesa, el casament reial entre l'infant Pere i la princesa Leonor de Castella amb el qual s'havien d'unir els regnes d'Aragó i Catalunya amb el de Castella i Lleó el 1319. Finalment, un cop celebrat el casament a l'església de Gandesa, l'infant va fugir perquè tenia vocació religiosa i el matrimoni no es consumà i la unió dels dos regnes, tampoc. Aquest episodi ha passat a la història amb el nom de la Farsa de Gandesa.

El llibre conte va ser presentat pel bibliotecari Marc Jornet i va comptar amb la presència de Carles Luz, alcalde de Gandesa.