Cercar en aquest blog

3/23/2011

L'Ajuntament posa en marxa un punt d'informació turística als Jardins del Príncep

L'Ajuntament de Tortosa ha finalitzat els treballs de construcció d'un nou punt d'informació turística als Jardins del Príncep, un dels principals equipaments turístics de la ciutat. Es tracta d'una edificació de nova planta de dos volums, un dels quals es destina a punt d'informació i l'altre a botiga de productes tradicionals de Tortosa i les Terres de l'Ebre. Es tracta d'una intervenció que s'integra de manera harmònica en tot l'entorn i d'una manera especialment respectuosa amb el conjunt escultòric de Santiago de Santiago. Les obres en aquest equipament turístic també inclouen l'habilitació d'un ascensor que fa accessible l'edificació adjacent, que és seu de l'associació de veïns, des de la plaça de la Immaculada.

Les obres han tingut un cost de 91.640 euros i han estat finançades parcialment pel PUOSC. El responsable del projecte és l'arquitecte Jaume Bel i l'empresa Obcicat ha fet l'obra.

Els materials constructius emprats en el nou punt d'informació són fusta, pedra, vidre i ferro, que han permès una bona integració en tot l'entorn i evitar alterar la composició visual del jardí d'escultures.

En relació a les escultures, aquesta mateixa setmana han començat els treballs de restauració dels 24 grups escultòrics de l'artista Santiago de Santiago, inaugurats pel Príncep d'Astúries el 23 de setembre de 1991. Aquesta va ser una donació del mecenes José Celma Prieto. En aquests vint anys no s'ha fet cap actuació de manteniment. Aquesta actuació té un cost de 26.426 euros, finançats per l'Ajuntament de Tortosa. El conjunt escultòric abraça diferents moments de la història de la humanitat amb el lema "L'home, la seva motivació i el seu destí".

L'alcalde, Ferran Bel, ha afirmat que aquestes actuacions responen a una "voluntat clara i decidida de l'Ajuntament de Tortosa de posar en valor aquest espai". De la seva banda, el regidor de Turisme, Ricard Forés, ha recordat que els turistes que s'allotgen al Parador s'informen precisament en aquest punt d'informació de les possibilitats d'oci i lleure de la ciutat i de les Terres de l'Ebre, d'aquí la importància d'aquestes intervencions.