Cercar en aquest blog

6/26/2017

Territori i Sostenibilitat millora el servei de bus Arnes – Horta de Sant Joan – Prat de Comte – Tortosa


TES

Font i Pallarès al lloc on es construirà la nova parada de bus.

El Departament de Territori i Sostenibilitat incrementa a partir de demà els serveis de bus a la comarca de la Terra Alta, que millorarà la connexió dels residents als municipis d'Arnes, Horta de Sant Joan i Prat de Comte amb les poblacions del Baix Ebre i Tortosa. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, han presentat avui aquestes millores així com l'avantprojecte de de la parada de bus situada a la carretera T-330.

 

Font ha destacat que aquestes millores, tant de servei com la nova parada de bus, "reforcen el potencial turístic que té aquesta zona no només des del punt de vista de la via verda ciclista sinó també des del punt de vista del seu paisatge". Per al secretari d'Infraestructures i Mobilitat, aquestes mesures són un exemple més de "l'aposta del Govern per millorar el transport públic, amb més trens, més autobusos i amb la creació de la Taula de la Mobilitat que articularà les polítiques de mobilitat a les comarques de l'Ebre".

Pallarès ha manifestat que la nova parada "no només donarà servei a la població de Lledó, al Matarranya, que tindran un servei de comunicació amb Tortosa, Barcelona i cap a Terol molt bo i amb un preu molt competitiu, sinó que també és una parada estratègica que serveix per enllaçar amb la via verda, un actiu turístic molt potent a casa nostra".

 

Potenciar el servei als estudiants

 

L'increment del servei de bus té un doble objectiu. D'una banda, facilitar l'accés dels estudiants als centres formatius i al Campus de la Universitat Rovira i Virgili. I de l'altra, millorar les connexions dels tres municipis amb Tortosa, aconseguint, per extensió, oferir enllaços a Tarragona, Barcelona, Lleida, Vinaròs, Castelló, València, Amposta, Alcanar o Deltebre.

 

La millora, per tant, permet els dies laborables donar resposta a les necessitats del col·lectiu d'estudiants i treballadors que es desplaça a diari des d'aquests municipis de la Terra Alta a centres educatius i de treball ubicats a la capital del Baix Ebre i, els caps de setmana, es reforça el servei per donar resposta a l'increment de la demanda turística generada al voltant de la via verda que transcorre per diferents poblacions de la Terra Alta fins la ciutat de Tortosa. El fet de poder carregar bicicletes en els vehicles de transport públic que recorren aquests municipis generarà noves oportunitats d'accés a la via verda i es fomentarà una major dinamització turística a la zona.

 

Les tres noves expedicions per sentit que circularan a partir de demà són a les 8:40 h, 10:10 h i a les 17:10 h des d'Arnes; i a les 8:30 h, 11:15 h i les 19:00 h des de l'estació d'autobusos de Tortosa. Els usuaris d'aquest servei poden fer ús de la targeta multiviatge T-10/120 que permet fer els trajectes entre les quatre comarques de les Terres de l'Ebre a un euro el viatge.

 

Nova parada de bus

 

Font i Pallarès també han presentat l'avantprojecte de la nova parada de bus que el Departament de Territori i Sostenibilitat construirà a la carretera T-330, a l'encreuament amb el municipi de Lledó (Terol). Les obres consistiran en la demolició de part de les illes de carretera existent en la intersecció de la carretera TEV-3303 i T-330 per construir la superfície de vial necessari per a la còmoda maniobrabilitat dels autobusos.

 

La parada d'autobús se situarà en la cuneta trepitjable existent situada en el marge sentit Arnes en la seva incorporació a la carretera TEV-3303 i se senyalitzarà mitjançant el corresponent pal de parada d'autobús segons indicacions del Manual d'identitat corporativa dels Transports públics de la Generalitat de Catalunya. Els treballs, amb una inversió de 60.000 euros, està previst que comencin el 10 de juliol, amb un termini d'execució d'1 mes.

 

Amb la creació de la nova parada a l'encreuament es busca donar servei de transport públic a una sèrie de masos existents al voltant de la intersecció esmentada, així com apropar al municipi de Lledó una parada per accedir al transport públic regular de viatgers. Tot i que Lledó pertany a la província de Terol té una forta relació amb les poblacions de les Terres de l'Ebre.