Cercar en aquest blog

6/19/2017

Comença la formació per millorar la seguretat i l'autoprotecció dels Agents Rurals


Agents Rurals avui durant el cures de formació en seguretat i autoprotecció
Agents Rurals avui durant el curs de formació en seguretat i autoprotecció
Un primer grup de membres del cos d'Agents Rurals (CAR) ha iniciat aquest matí el curs de formació en seguretat i autoprotecció a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya a Mollet del Vallès. Aquesta és una de les mesures que es deriva de les recomanacions preliminars del Grup d'Experts en Seguretat creat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
 
El curs té una durada de 30 hores, incideix en els procediments i l'autoprotecció dels Agents Rurals i servirà per dotar-los dels coneixements necessaris bàsics en tècniques de defensa personal i d'intervenció. Aquest curs de formació bàsica és obligatori per a tots els agents, el rebran en petits grups de 24 persones i  s'allargarà fins al primer trimestre de l'any vinent. El curs forma part d'un conjunt de mesures i formació per tal de millorar la seguretat dels agents rurals en el desenvolupament de les seves actuacions.
 
A banda d'aquest curs que ja s'ha posat en marxa, s'han iniciat els tràmits per a l'adquisició d'elements d'autoprotecció personal com són les armilles antibales d'ús individual per a la totalitat dels agents, defenses i manilles. A més, és previst dur a terme formació en altres àmbits de la seguretat dels agents rurals.