Cercar en aquest blog

6/20/2017

Artistes locals i internacionals protagonitzen la segona edició d'Un Riu d'Art a Riba-roja d’Ebre

Aquesta setmana han començat a arribar alguns dels artistes internacionals que participaran en la segona edició d'Un Riu d'Art, una proposta cultural creada des de l'Àrea de Joventut del consistori municipal amb el suport de la Direcció General de Joventut de les Terres de l'Ebre i l'associació local Riba Rocks. L'objectiu és realitzar intervencions artístiques en determinats espais municipals estratègics, com ara el Nucli Antic o el Mirador de Dalt, per millorar-ne l'estat i, així, crear sinergies amb l'art com a element transversal i dinamitzador.

Així, des d'aquesta mateixa setmana i fins al 2 de juliol, quatre artistes britànics i una d'escocesa, la desena d'alumnes del grup de pintura de l'Aula d'Art del poble i el riba-rojà Adrià Cid, realitzaran les diferents intervencions, que es presentaran públicament justament el diumenge 2 de juliol, amb un recorregut per les obres d'art i amb actuacions musicals en directe.

Homenatge al poble

La primera obra que es podrà veure és la que han realitzat des de l'Aula d'Art de Riba-roja, sota la batuta de la seva responsable, Isabel Torres. A la façana de Ca l'Agret, al carrer Sequer, han elaborat un arbre de la vida amb un mural i unes rajoles ceràmiques pintades. Tal com explica Torres, "es tracta d'una iniciativa per retre homenatge a totes les persones del poble i també als que ja no hi són, i que d'alguna manera hi són al nom de les cases". És una mena d'arbre genealògic, "com una metàfora del present, del passat i també del futur de la història de Riba-roja".

És una intervenció feta amb molt d'afecte i que pretén recollir la memòria del municipi d'una forma original. Elles mateixes han fet una tasca d'investigació per a aquest primer arbre, i és que la intenció és poder-ne fer més en altres punts del poble, aglutinant la història de cada zona i deixant un llegat artístic i també històric.

Actuacions en punts emblemàtics

A més de les alumnes de pintura de l'Aula d'art, també participaran a Un Riu d'Art:
  • Jennifer Kilgour, d'Escòcia, que farà una escultura amb retalls de ferro a l'entrada de les piscines.
  • Anna Georghiou i Phil Bird, de Devon (Regne Unit), que pintaran en portes del Nucli Antic i faran un mural en una casa abandonada.
  • Oliver Hall, de Southampton (Regne Unit), que elaborarà un mural en una casa cantonera inacabada a la plaça del Forn.
  • Sarah Misselbrook, també de Southampton (Regne Unit) però establerta a Riba-roja, que realitzarà unes jardineres en forma de mans.
  • Adrià Cid, de Riba-roja, que durà a terme un mural amb plats ceràmics en una casa al Mirador de Dalt.