Cercar en aquest blog

5/28/2017

Activitat Hola Ceràmica a la Galera

Els dies 2, 3 i 4 de juny, la Galera participa de la iniciativa Hola Ceràmica! (Tallers oberts, portes obertes a museus i exposicions, demostracions de ceràmica, tallers participatius de tècniques ceràmiques, rutes i visites guiades, exposicions, esdeveniments culturals, concerts, inauguracions d'exposicions, etc.) es tracta d'una activitat de dinamització de la terrissa a aquells municipis afiliats a la Asociación Española de Ciudades de la Cerámica (AeCC) (la Galera com a poble terrisser, forma part d'aquesta Associació des de l'any 2007, moment de la seva formació). A més de la Galera hi participen altres municipis lligats a la ceràmica i afiliats a l'Associació, com Manises (València), Agost (Alacant), Alcora (Castelló), Argentona (Barcelona), Bailén (Jaén), Cespedosa de Tormes (Salamanca), Puente del Arzobispo (Toledo), Esplugues de Llobregat (Barcelona), La Bisbal d'Empordà (Girona), La Rambla (Córdova), Quart (Girona) i Talavera de la Reina (Toledo). Aquesta és una activitat d'àmbit internacional. A Itàlia se celebra un esdeveniment similar anomenat "Buongiorno Ceramica!"


La Galera participarà d'aquesta iniciativa amb les següents activitats:


**Visita a la Terrisseria J. Cortiella

Visita a l'única terrisseria en actiu a la Galera i a la comarca del Montsià. Es podran contemplar els diferents espais que composen la terrisseria: el forn tradicional de llenya, l'actual, etc. guiats pel Mestre Terrisser Joan Cortiella Garcia, únic terrisser en actiu a la Galera

Divendres 2 de juny: de 18 a 20 h

Dissabte 3 i diumenge 4 de juny: de 10 a 11 h

Lloc: Terrissa J. Cortiella / C. La Creu, 70 43515 La Galera

Col·laboren: Ajuntament de la Galera i Museu Terracota



**Portes obertes al Museu Terracota amb visita guiada

Visita guiada al Museu Terracota (ubicat als baixos de l'Ajuntament de la Galera) on es coneixerà la història de la terrissa i els terrissers de la Galera: famílies, procés artesà de creació d'una peça de terrissa des que es va a la mina a recollir l'argila fins que aquesta es transforma en fang, com el terrisser transforma un tros de fang en alguna cosa útil: cànter, cadup, cossiet, setrill, etc.

Divendres 2 de juny: de 9.30 a 13.30 h

Dissabte 3 i diumenge 4 de juny: d'11 a 14 h

Lloc: Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l'Ajuntament de la Galera)

** Demostració al torn de terrisser

El Mestre terrisser, Joan Cortiella Garcia, de la Galera, oferirà demostració del treball al torn. Mostrarà com s'elabora una peça de forma artesanal: pastant el fang i transformant aquest amb les seves mans i l'ajuda del seu torn tradicional de peu.

Dissabte 3 i diumenge 4 de juny: d'11 a 14 h i de 17 a 20 h

Lloc: Terrissa J. Cortiella. C. La Creu, 70 43515 La Galera