Cercar en aquest blog

4/18/2017

Un centenar de pel·lícules de 12 països al festival terres Catalunya

Un total de 98 produccions de dotze països diferents (Espanya, Itàlia, Portugal, Gran Bretanya, Alemanya, Eslovènia, Brasil. Perú, Mèxic, Estats Units, Taiwan i Índia) participaran en la competició oficial de la primera edició del festival terres Catalunya - INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM FESTIVAL que se celebrarà a Tortosa del 31 de maig a l'1 de juny. D'aquestes produccions audiovisuals 69 són films turístics, 22 documentals i 7 films corporatius. El jurat, presidit per Swen Waterreus, professor en gestió de turisme a la Universitat de Ciències Aplicades Inholland d'Amsterdam i del qual també formen part Dorothée Adam (França), Alejandra Medina (Xile), Kymisha Carey (EUA), Hugo Marcos (Portugal) i Joana Pardos (Catalunya), ha valorat com aptes per a la competició aquestes produccions entre les quals hi ha propostes molt diverses i geogràficament allunyades. Així en la categoria dels documentals hi trobem el premiat Priorat, i treballs sobre la cuina de la salicòrnia al delta de l'Ebre, el paradís maia de Cozumel, o el parc natural de Vatnajökull, a Islàndia, per citar-ne uns exemples. En l'àmbit de competició turística, la més nodrida, hi ha una àmplia representació de treballs de les Terres de l'Ebre, també de la resta de Catalunya (Solsonès, Pallars, Val d'Aran...) i de l'Estat espanyol (Canàries, Andalusia, la Rioja, el País Valencià o l'Aragó).. En aquest enllaç de la pàgina web de terres Catalunya es poden consultar totes les produccions que competiran.

"Creiem que per ser la primera edició del festival la participació ha estat molt important i els projectes que s'han presentat tenen un alt nivell qualitatiu", apunta Santi Valldepérez, director d'aquest certamen que acaba d'obtenir el reconeixement de la plataforma Europe for Festivals-Festivals for Europe (EFFE), amb el qual ja compten certàmens com el Deltebre Dansa o la Fira del Teatre de Tàrrega. De fet, terres Catalunya és l'únic que sobre temàtica turística que  es celebra a Catalunya i a l'Estat espanyol. "Estem especialitzats en produccions audiovisuals que promocionen àrees naturals d'arreu del món, en aquest sentit estem molt satisfets de tenir espots promocionals de països com Eslovènia o Perú molt ben posicionats pel que fa al turisme de natura", afegeix Valldepérez.

Es repartiran uns quaranta premis amb el trofeu en diferents mides del festival: una oliva de pauma creada per la dissenyadora rapitenca Anna Reverté, exalumna de l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta (ESARDI) en col·laboració amb el col·lectiu d'artesanes del Museu de la Pauma del Mas de Barberans. Els premis corresponen a les diferents categories i subcategories del festival (comunicació turística, documentals i comunicació corporativa) més mencions especials i premis tècnics.

Els guanyadors es coneixeran el divendres 2 de juny en un acte a l'Hotel Villa Retiro de Xerta i el dissabte 3 de juny es projectaran a l'Auditori Felip Pedrell.