Cercar en aquest blog

3/16/2017

Móra la Nova dedicarà un cap de setmana a recordar la figura de Pau Casals dins de les Jornades Culturals que s’inauguren aquest divendres


L'Ajuntament de Móra la Nova donarà el tret de sortida a les Jornades Culturals aquest divendres, 17 de març. S'hi allargaran fins al pròxim 30 d'abril amb una oferta de fins a una quarantena d'activitats diferents. El tret de sortida serà una nova trobada del Club de Lectura a la Biblioteca Municipal, una instal·lació i servei municipal que, juntament amb l'Ateneu Cultural, acull moltes de les activitats programades en les Jornades. Precisament el marc de les Jornades servirà per a celebrar la integració definitiva d'aquesta instal·lació a la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya, fet que permetrà oferir uns millors serveis als usuaris.

 

Entres les activitats emmarcades en les Jornades destaquen dos concursos: el segon concurs de Punts de llibre, que enguany està dedicat a la figura de Pau Casals. De fet, en el marc de les Jornades, es dedica un cap de setmana a aquest violoncel·lista del Vendrell, després que l'Ajuntament hagi signat un conveni amb la Fundació Pau Casals arran de la celebració, l'any passat, dels 140 anys del naixement de l'artista i pel fet de tenir una plaça a Móra la Nova dedicada al músic. S'hi ha organitzat una visita guiada al museu Pau Casals d'aquesta localitat, gratuït per als moranovencs fins al 2019 gràcies al conveni, i un teatre de titelles sobre la seua vida, entre altres. El segon concurs previst és el promogut conjuntament amb l'Escola d'Art de la població en l'anomenat Dissabte d'Art al carrer, a l'Ateneu Cultural. En aquest cas es tracta d'un concurs de pintura artística a l'aire lliure de temàtica lliure. Aquest dissabte (8 d'abril) també hi haurà jornada de portes obertes a l'Escola d'Art i una exposició d'obres artístiques dels seus alumnes. La intenció del consistori és continuar amb aquesta iniciativa d'apropar l'art a la ciutadania i de treure'l al carrer, si enguany té reeixida.

 

No hi faltaran tampoc al llarg d'aquest mes i mig d'activitats, els actes per a celebrar dates assenyalades com el Dia internacional del llibre infantil i juvenil, el Dia de la Poesia, la Setmana Santa, la Diada de Sant Jordi o la Diada de la Mare de Déu de Montserrat, així com tallers de formació personal sobre sentiments, emocions o creativitat, cursos formatius, com un curs per aprendre a ballar la jota local, les obres de teatre 'El Florido Pensil'  i 'Bladé. De la Ribera a Mèxic',  l'espectacle musical Mamma Mia i un concert de corda amb el quartet Txaç!

 

El punt final a les  jornades el posaran els diferents actes programats per a celebrar la Diada de Sant Pau els dies 29 i 30 d'abril. Totes les activitats programades, que compten amb la col·laboració de diferents entitats i organismes locals i territorials, són gratuïtes i d'accés lliure.