3/20/2017

Més d’un centenar d’artistes de l’Ebre i Tarragona participaran en les bodes d’argent de la mona Micaela

"Una història d'amor a la fantasia, a la creativitat i a l'agermanament entre gents i pobles de la Mediterrània (Tarragona, Badalona i Amposta), al costat del riu Ebre", així ha definit l'artista tarragoní i pare de la núvia Òscar Vives l'esdeveniment inclassificable que Amposta i Sant Carles de la Ràpita viuran aquest dissabte 25 de març: les bodes d'argent de la ximpanzé Micaela, casada fa dos anys i mig amb el mono badaloní de l'anís. Partint de la premissa que dos anys i mig en la vida d'un primat equivaldrien a 25 en la vida d'una persona, des de Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre s'ha volgut recuperar l'essència catàrtica d'aquella boda que va aconseguir el suport de nombrosos artistes i la participació activa de més de 2.000 persones i incloure dins la biografia de la Micaela un altre punt geogràfic important: les Terres de l'Ebre.

Per aconseguir-ho, artistes a banda, s'ha aconseguit la complicitat de diverses entitats i associacions del territori, entre elles el grup de jotes Jasdansa, la Rondalla dels Alfacs o l'associació Morràpita de Sant Carles de la Ràpita. Precisament serà a La Ràpita  on començarà dissabte al matí la celebració, amb la participació de la mona a la Diada del Vermouth. A la tarda, Amposta viurà el punt àlgid de la festa amb un coso iris festiu que sortirà del pont Penjant i comptarà amb la participació de la comparsa de carnaval de l'Associació de Veïns del Grau, la Colla de Gegants, Capgrossos i Diables d'Amposta o el Grup Batukeem. La desfilada acabarà a Lo Pati, on al llarg de la tarda i part de la nit es duran a terme diverses actuacions, musicals o performàtiques, en les quals intervindran alguns dels grups que han participat al coso iris i d'altres com l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta (Etca), Mamba Pimka o la soprano Maripau Medina acompanyada al piano per Duna Fontanet.

Al marge d'això a Lo Pati s'exposaran fins al 23 d'abril les ofrenes que diversos artistes de Badalona i Tarragona van crear per a la boda entre els dos primats, a les quals s'afegiran obres creades per artistes de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb motiu de les noces d'argent. Entre els artistes que participen en aquesta exposició hi ha Jordi Abelló, Àlvar Calvet, Manel Margalef, Alfred Porres, Antònia Ripoll, Sabala, FMG, Hernán en H o els alumnes de l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta, que han realitzat postals commemoratives de la celebració. També hi haurà el vestit de boda i de posada de llarg que la mona va lluir fa dos anys i mig, creat per la dissenyadora Viki Tomàs, de Masdenverge. Els vestits que la mona lluirà durant la visita a les diferents poblacions de les Terres de l'Ebre i el de l'entrada a l'exposició de Lo Pati, han estat creats per la dissenyadora Anna Vizcarro de La Ràpita, mentre que de les dames d'honor se'n encarrega la dissenyadora de Deltebre Eva Humo.

La mona Micaela és tota una icona a Tarragona des que fa quatre anys, el dissenyador gràfic tarragoní Òscar Vives després de comprar-la a un antiquari la va catapultar a l'esfera pública, fent-li fotos per diversos espais convertint-la en un personatge famós amb vida pròpia i amb pàgina de Facebook inclosa (Micaela's fan club), on els seguidors poden conèixer la vida social de la Micaela i fer-se fotos amb ella per penjar-les a les xarxes. El punt àlgid de tot plegat va ser la boda entre la Micaela i el mono badaloní de l'anís, un esdeveniment d'alta volada que va emular en una escala més reduïda, el casament entre l'estàtua de la Llibertat i la de Colom, impulsat per l'artista Antoni Miralda. L'objectiu de tot plegat és crear vincles entre els artistes del territori i de fora i a l'hora apropar l'art contemporani a la gent a través d'un esdeveniment festiu obert a tothom.

#Concurs Instagram

El Club de Fans de la Micaela a Facebook (@micaelasfanclub), els Instagramers de Terres de l'Ebre (@igersebre) i els Instagramers de Tarragona(@igersTGN) han convocat per a l'ocasió un concurs fotogràfic a la xarxa social Instagram per buscar imatges que reflecteixin els actes organitzats amb motiu de la celebració de les Noces d'Argent de la Micaela i el mico Mono de l'Anís. Les fotografies que vulguin entrar a concurs s'hauran de relacionar amb els actes d'aquesta jornada i/o l'exposició i s'hauran de publicar amb les etiquetes: #micaelasfanclub #micaelassilverwedding #igersebre #igerstgn  #lopati.

El dia 11 d'abril es comunicarà el nom de les 3 persones guanyadores.