3/23/2017

L'antic Mas de Catxina, a Deltebre, acollirà un petit hotel


Imatge

Recreació virtual de la proposta.

La Comissió territorial d'urbanisme de les Terres de l'Ebre ha aprovat definitivament avui el projecte per convertir l'antic Mas de Catxina, a Deltebre (Baix Ebre), en un petit establiment hoteler.

 

La masia se situa a l'encreuament de les carreteres TV-3454 i T-340, a ponent del municipi. Està formada per un mas principal, de planta baixa i planta primera, i un magatzem annex, vinculat a l'antiga explotació agrícola de la finca. A més, s'hi pot trobar un pou i petits corrals.

 

El projecte preveu rehabilitar tot el conjunt edificat conservant els murs principals i les bigues de fusta, en aquest cas, sempre que sigui possible. Es reforçarà el forjat i es restauraran les façanes sud i oest. A la resta de les façanes del cos principal es practicaran noves obertures verticals. La planta baixa tindrà vidres per donar transparència i continuïtat entre la sala d'estar interior i l'exterior.

 

Pel que fa a la distribució, en planta baixa se situarà l'accés a l'hotel, recepció, la cafeteria-restaurant, cuina, magatzem, rebost, bany i una habitació. A la planta primera s'habilitaran altres vuit habitacions, mentre que el cos auxiliar acollirà una suite de planta baixa i primera. La superfície total construïda serà de 533 m2 i les façanes es pintaran de color blanc, tret característic dels masos del Delta de l'Ebre.

 

La Comissió ha valorat que la proposta respecta l'edificació existent, mantenint les característiques de la tipologia originària d'un mas, i incorpora mesures per garantir la integració del nou hotel en l'entorn.