Cercar en aquest blog

3/09/2017

La Terra Alta commemora el Dia de les Dones amb una conferència d'Assumpta Montellà

El Consell Comarcal de la Terra Alta, a través del Servei d'Atenció i Informació a les Dones (SIAD), ha celebrat avui a Gandesa l'acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones a la comarca, presidit pel president comarcal, Carles Luz, i per la representant territorial de l'Institut Català de les Dones a les Terres de l'Ebre, Carme Valls. L'acte ha aplegat una seixantena de persones, representants de diferents associacions de dones de la comarca, representants institucional i veïns de la contrada a titol individual. La directora de l'institut escola de Batea, Mar Isern, ha sigut l'encarregada de llegir el manifest de la jornada i l'escriptora Assumpta Montellà ha pronunciat la conferència "Exili en femení: La maternitat d'Elna", al voltant del paper de la dona en la Guerra Civil espanyola de 1936-1939.

En el seu parlament, Carles Luz, ha fet vots perquè més aviat que tard no sigui necessari celebrar el Dia Internacional de les Dones perquè "la igualtat de gènere sigui un fet i ens centrem a parlar de persones en general". Per la seua part, Carme Valls ha explicat als presents que tot i els avenços que s'han fet en els darrers anys en matèria d'igualtat, encara persisteix la discriminació de gènere en molts àmbits, com el dels alts càrrecs, on només hi ha 31 per cent de dones. També s'ha referit a les desigualtats en els salaris, ja que les dones cobren de mitjana un 26% menys que els hòmens.

El manifest de la jornada, llegit per Mar Isern,  ha reivindicat la necessitat que "les dones siguin presents en tots els espais de decisió" i ha denunciat que malgrat el pas del temps "la bretxa salarial entre hòmens i dones ha augmentat".

L'acte ha finalitzat amb la conferència d'Assumpta Montellà, qui ha posat èmfasien el fet que, com en tantes coses en aquesta vida, quan es parla de guerra i de conflictes bèl·lics les dones, altre cop, estan invisibilitzades, i ha reivindicat el paper de la dona en tots els àmbits de la societat.