Cercar en aquest blog

3/15/2017

ACTE COMMEMORATIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES 10 DE MARÇ DE 2017


Més de setanta persones van assistir divendres passat, dia 10 de març a l'acte de Commemoració del Dia Internacional de les Dones, que va tenir lloc al Museu de les Terres de l'Ebre, i que aquest any va estar dedicat a la situació de les dones durant la Guerra Civil Espanyola.

L'acte, organitzat pel Consell Comarcal del Montsià conjuntament amb l'Ajuntament d'Amposta, fou presidit pel Sr. Adam Tomàs, Alcalde d'Amposta, per la Sra. Carme Navarro,  Presidenta del Consell Comarcal del Montsià,  i per la Sra. Carme Valls,  Coordinadora Territorial de l'ICD. Els assistents van poder gaudir de la ponència sobre la situació de les dones durant la Segona República, la Guerra Civil i l'exili a càrrec de l'escriptora i historiadora Sra. Assumpta Montellà. Així mateix la Sra. Maite Subirats, historiadora local,  va fer una petita explicació sobre la situació d'algunes dones a Amposta durant la Guerra.

Per finalitzar l'acte la Sra. Montse López, Presidenta de l'Associació de Dones Rapitenques,  va llegir el manifest del Dia Internacional de les Dones.