1/17/2017

Roig: “Estem satisfets de que, després de dos anys, el govern ens hagi donat la raó convertint la plaça d’Espanya en una illa de vianants”

Dos anys després d'haver-ho demanat el grup socialista el govern ha convertit la plaça d'Espanya en una zona de vianants, executant la proposta presentada en una moció el gener de 2015. En aquell moment, aprofitant el tancament de la plaça per la pista de gel, es va demanar que es tanqués provisionalment la plaça al trànsit, que hi hagués un procés de participació ciutadana per aconseguir el màxim consens i que finalment es redactés el corresponent projecte de conversió de la plaça en illa de vianants, tal i com es pot veure a la moció que s'adjunta.

"Cal lamentar que, una vegada més, el govern hagi desaprofitat l'oportunitat de fer un procés participatiu de la ciutadania en un tema com aquest" ha manifestat el portaveu socialista.

La proposta presentada pel PSC va ser rebutjada pel govern argumentant, en paraules de la Sra. Roigé, que abans de tancar la plaça s'havia de fer un projecte de remodelació que incorporava el canvi d'ubicació de la font i la restauració de les façanes i que aquesta acció ja estava inclosa al PAM 2011 - 2015.

"Ara es fa a corre cuita, sense projecte, sense participació ciutadana i sense la planificació del PAM 2016 -2019. Com es justifica això?" ha dit Roig, que ha afegit "una vegada més es demostra que el PAM del govern és fum i que no respon a cap planificació coherent."

"Després de 2 anys pensem que aquesta acció és una altra cortina de fum per tapar els fracassos dels contractes municipals com ara el desgavell de les obres del Pont de l'Estat i de les Piscines" ha reblat Roig.