1/17/2017

La Fira Intercomarcal de l’Oli de Móra la Nova oferirà una nova experiència gastronòmica de la mà del cuiner Jeroni Castell

'La Nit de l'Extraverge', és el nom amb què la Comissió de Fires de Móra la Nova anomena una nova oferta gastronòmica que s'emmarca en la Fira Internacional de l'oli (FIO) de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, certamen que se celebrarà del 28 al 29 de gener d'enguany. Segons ha explicat la regidora de Fires, Míriam Vinaixa, "amb aquesta iniciativa volem recordar que els olis extraverge que es produeixen en les nostres terres són del millor que hi ha Catalunya i ho farem degustant-los de la mà d'una estrella Michelin ".

La nova experiència gastronòmica anirà de la mà del cuiner i director d'un dels tres restaurants  ebrencs que compta amb una estrella Michelin, l'ulldeconenc Jeroni Castell. Serà un viatge sensorial a través d'un menú de 20 tapes on Castell maridarà olis monovarietals intensos, aromàtics i personals, com Arbequina i Empeltre, però també Morrut, Fulla de Salze, Corbella, Picual, tots olis excel·lents de l'Ebre, de la Terra Alta, dels Ports...

La I Nit de l'Extraverge, que compta amb el suport del Club OliTast, se celebrarà el dia 27 de gener a les 21,30 hores a la Cooperativa Agrària de Móra la Nova. Tothom que hi vulgui assistir ja pot fer les reserves a les Oficines de l'Ajuntament o a www.moralanova/Fio, fins al dimarts 24 de gener. L'aforament està limitat. El preu del menú sensorial de l'oli extraverge és de 40 euros per persona.

Aquesta nova oferta gastronòmica se suma a l'encetada l'any passat i que enguany es tornarà a repetir, com són les Jornades Gastronòmiques 'Mosset amb oli'. En aquest cas molts dels bars i restaurants de la població ofereixen al llarg de tres setmanes diferents tapes on el principal protagonista també és l'oli d'oliva. Les tapes tenen un preu de 3 euros i van acompanyades d'una beguda, cervesa, vi o aigua.