1/13/2017

Esquerra de Móra d’Ebre denuncia l’actitud ‘caciquil’ del govern municipal de CiU PP


La portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana de Móra d'Ebre, Cinta Agné, ha informat que per primera vegada  en la història de la secció local el govern municipal, format per CiU i PP, els han demanat de pagar 110 € (60 € d'ús i 50 € de fiança)  per celebrar en un espai municipal una xerrada sobre educació, a càrrec de la diputada al Parlament de Catalunya, Anna Simó.
 
La portaveu d'Esquerra ha lamentat 'l'actitud caciquil i prepotent de l'equip de govern de CiU PP, pròpia de la vella política més rància'. Agné s'ha mostrat sorpresa perquè 'mai abans en cap presentació de llibre o acte públic organitzat en espais municipals se'ns havia demanat de pagar'.
 
El grup municipal d'Esquerra entén que un acte sobre l'educació de la futura república catalana s'ajusta als criteris d'exempció de cobrament per ús d'espais municipals que fixa l'ordenança fiscal número 20 de l'Ajuntament, i 'que el govern municipal ha fet una interpretació interessada de l'ordenança municipal'. Literalment l'ordenança afirma que 'restaran exempts del pagament d'aquesta taxa, totes les entitats socials, socio-culturals, culturals i esportives de la Vila, sempre que es justifiqui i sempre i quan la Junta de Govern Local trobi convenient l'ús de la utilització, en base a l'interès general (entitats sense ànim de lucre)'.
 
La portaveu republicana ha afirmat que 'és molt greu que el govern de CiU PP no consideri d'interès general una xerrada sobre l'educació en la futura república catalana que volem construir'. Agné ha advertit que 'els continus entrebancs del govern municipal per dificultar l'organització d'actes com aquest no van només en detriment dels organitzadors sinó del conjunt de la població'.
 
L'acte sobre l'educació de la nova república, amb la diputada Anna Simó, es realitzarà a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Móra la Nova aquest dissabte 14 de gener a les 19.00 h.