Cercar en aquest blog

12/03/2016

La Festa de l'Oli de la Fatarella premia els millors olis d'oliva verge extra de varietat empeltre de la Terra Alta

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret,  ha inaugurat avui la 18a edició de la Festa de l'Oli de la Fatarella, un certamen que aplega mig centenar d'estands de productes artesanals amb l'oli d'oliva com a protagonista. En el decurs de l'acte inaugural s'han lliurat els guardons dels Premis Terraltí, que atorga anualment el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Oli de la Terra Alta als millors olis d'oliva verge extra de l'any de la zona de producció de la DOP amb la varietat d'oliva empeltre. Els guardonats d'enguany han sigut la Cooperativa i Secció de Crèdit Terra Alta, de la Pobla de Massaluca, en la categoria d'olis fruitats. En la categoria de millor oli equilibrat el premi se l'ha adjudicat l'empresa Rius d'Or. El premi de la categoria d'oli prèmium ha anat a parar a l'elaborador Serveis Agraris Meiva, SA. L'Escola Agrària de Gandesa ha rebut un accèssit especial del jurat.

La Festa de l'Oli de la Fatarella se celebra avui i demà en aquesta població de la Terra Alta, amb l'objectiu de promocionar l'oli i els productes agroalimentaris i artesanals de la localitat: avellanes, fruita seca, vi, embotits, rebosteria de qualitat... En el recinte firal s'hi podien veure estands d'aquests productes i de maquinària agrícola, aiguardent, productes artesanals en generals i oficis antics. També hi ha un espai de jocs tradicionals i diverses activitats paral·leles, com ara degustacions d'oli nou dels quatre elaboradors locals, concurs d'allioli, àpats populars, curses atlètiques, jornades tècniques, etc.

La consellera Serret ha destacat en el seu discurs que el municipi de la Fatarella és sinònim d'"emprenedoria i de dinamisme" en l'àmbit de l'activitat agrària. La consellera ha llançat el missatge de la necessitat de singularitzar els productes per tal de fer-los competitius en un mercat globalitzat i cada cop més competitiu. Ha assegurat que la seua conselleria estarà al costat dels productors agraris per promocionar els productes i ha avançat que els pressupostos de la Generalitat per al Departament Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació creixeran l'any que ve per primer cop en els últims cinc anys amb un 13,6%.