11/16/2016

Networking d’Ocupació Jove a la Ribera d’Ebre, iniciativa per a contribuir al retorn i l’arrelament de joves a zones rurals


networking-ribera-ebre-01El divendres 18 de novembre es realitzarà, al Centre d'Empreses de la Ribera, a Flix, la jornada "Networking d'ocupació jove a la Ribera d'Ebre", adreçada a joves amb estudis universitaris que vulguin trobar feina en aquesta comarca i a empreses de la comarca que vulguin captar i contractar jo­ves amb formació superior disposats a retornar o instal·lar-se a la Ribera d'Ebre. La jornada té per objectiu ser un espai d'inspiració, coneixement i creació de xarxa que faciliti el retorn o instal·lació d'aquests joves a la comarca mitjançant la cerca d'oportunitats laborals.

La durada de la jornada serà de tot un dia. S'iniciarà amb la presentació dels ajuts al Pràcticum Odisseu i de l'eina Retorna, seguit d'una xerrada sobre Com gestionar el talent jove, a càrrec d'Imma Estivill, experta en processos d'acompanyament a les persones en el seu desenvolupament personal i professional, màster en gestió de relacions humanes i coach. A continuació es realitzarà l'activitat central de la jornada, el networking "Contact Talent", espai dinàmic de contacte entre empresaris i talent jove per generar oportunitats professionals. A dia d'avui ja hi ha empreses inscrites que desenvolupen la seva activitat professional a sectors diversos com l'energia eòlica, l'agricultura, l'hostaleria, la comunicació i el sector sanitari, entre d'altres; i busquen perfils que s'adeqüin a la seva activitat.

Al migdia es farà un dinar al restaurant Ànima de Flix, pensat també com a un espai per a la creació de xarxa i establiment de contactes. Finalment, a la tarda es podran conèixer dues experiències del territori que són exemples de possibles fonts d'ocupació: l'empresa Vestas, empresa global del sector eòlic que té situada la seva oficina principal de Catalunya al Centre d'Empreses de la Ribera (Flix) i la Zona Líquida, l'espai de coworking en l'entorn rural de Riba-roja d'Ebre.

L'activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia, com a molt tard el dia 16 de novembre. Aquestes es poden formalitzar a través del següent enllaç o bé per telèfon o correu electrònic: Els joves s'han d'adreçar a la Sra. Núria Alamon, 696 103 559 nuria.alamon@raiels.cat (Raiels) i les empreses a la Sra. Anna Méndez, 934 964 500 amendez@pimec.org (PIMEC).

Aquesta acció es realitza en el marc del projecte Odisseu, que té per objectiu promoure i facilitar el retorn del talent jove cap al medi rural, donant a conèixer als i les joves les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi el seu projecte professional, siguin o no originaris d'aquests. A través de diferents activitats, el programa Odisseu connecta joves, empreses i recursos de promoció econòmica i desenvolupament local dels territoris rurals. Es tracta d'un programa impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a partir d'una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), amb la col·laboració dels Grups d'Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut.