Cercar en aquest blog

10/21/2016

Unió de Pagesos commemora els 25 anys d’Agroxarxa, l’empresa d’assessorament i gestió per a la pagesia


Avui, les vint-i-cinc oficines d'Agroxarxa celebren el 25è aniversari d'aquesta empresa constituïda per Unió de Pagesos amb l'objectiu de donar servei a la pagesia catalana. A cada oficina tindrà lloc un acte commemoratiu i un visual farà palesa la trajectòria d'una empresa de proximitat amb valors com l'honestedat i la implicació en les vicissituds del sector agrari. L'aniversari posa de manifest que Unió de Pagesos, sindicat català majoritari a Catalunya, té una estructura de serveis consolidada i que el model pensat sindicalment ara fa 25 anys va ser l'encertat per millorar la competitivitat i el nivell professional de l'explotació familiar agrària.

   

Agroxarxa va néixer de l'efervescència sindical agrària que Unió de Pagesos va propiciar els anys vuitanta i que a final d'aquella dècada va portar a debat el fet de facilitar recursos professionals i especialitzats a la pagesia catalana. Els diversos projectes, normalment d'àmbit comarcal, van confluir el 1991 en l'embrió d'una empresa de serveis de cobertura nacional.

 

Del 1997 al 2007, Agroxarxa es va implantar al territori amb un model de prestació de serveis a la pagesia basat en l'especialització, qualitat, proximitat i servei integral. El 2008 creix notablement en serveis des de tres àrees bàsiques: corredoria d'assegurances, assessorament i gestió empresarial i enginyeria. Cal remarcar la feina d'Agroxarxa en la defensa dels afectats per les expropiacions, exemple de col·laboració entre l'aportació tècnica i la pressió sindical, cosa que ha aconseguit millores econòmiques als col·lectius d'afectats i atenuar l'impacte de les obres al territori. 

 

Actualment, Agroxarxa, és l'empresa líder en la prestació de serveis als professionals agraris de Catalunya, el 2015 ha atès 16.600 clients. Compta amb 25 oficines repartides arreu del territori, 11 a Lleida, 7 a Barcelona, 4 a Tarragona i 3 a Girona; on hi treballen 185 persones.

 

En el futur immediat Agroxarxa té com objectiu donar un nou impuls al desplegament territorial per facilitar l'accés als seus serveis a la pagesia de més comarques i zones agrícoles estratègiques. Així, obrirà una oficina nova a Amposta (Montsià) i tindrà lloc el trasllat de les oficines de Lleida i Girona amb nous emplaçaments més ben situats, més grans i amb recursos modernitzats. També cobrirà les noves necessitats de la pagesia en les diverses branques de l'explotació agrària. La commemoració que s'inicia avui es perllongarà al llarg del curs amb jornades de portes obertes, promocions específiques i reconeixements als clients més fidels.