Cercar en aquest blog

10/11/2016

El Ministeri de Medi Ambient inicia les obres de soterrament i eliminació de les línies elèctriques a les antigues salines de Sant Antoni (Delta de l’Ebre)

El Servei Provincial de Costes a Tarragona del Ministeri de Medi Ambient ha iniciat aquesta setmana els treballs de soterrament de la línia elèctrica i eliminació de les línies no utilitzades a les antigues salines de Sant Antoni (Delta de l'Ebre). Aquesta acció que es porta a terme en l'entorn de l'Alfacada i la Tancada, al terme d'Amposta, continua les tasques mediambientals empreses al Trabucador pel ministeri que, com ben saben, estan en aquests moments en execució. Els treballs que ara els anunciem han estat adjudicats a la UTE Servidel S.L.U, Eléctrica del Cadí, S.L. per 324.708 euros. En total són nou mesos d'execució que respectaran les èpoques de nidificació. S'aturaran al març i es reprendran a l'agost de 2017. En aquests moments s'està tramitant la sol·licitud d'una pròrroga a la Unió Europea.


Pel que fa als treballs que els anunciem, s'eliminen dues línies elèctriques aèries que creuen les antigues salines de Sant Antoni. Aquestes línies, encara funcionals en la major part del seu recorregut, es soterraran paral•leles a la carretera de Baladres i després a la carretera de Les Salines del Poblenou del Delta. Els tècnics del ministeri han mantingut reunions amb el titular de la línia, ENDESA, per tal de definir correctament les obres.

La línia elèctrica de mitja tensió que va paral·lela a la carretera de Baladres, entre el canal que delimita la llacuna de la Tancada en el seu extrem nord i el punt d'intersecció amb la carretera de Les Salines del Poblenou del Delta, té uns 2 quilòmetres de longitud i es ressitua enterrada fins l'estació


transformadora existent a l'inici de la barra del Trabucador. D'altra banda, la línia elèctrica de mitja tensió que va entre la platja i el Poblenou travessant les antigues zones inundades de les salines, d'un 1,2 quilòmetres, se desplaça uns cinc cents metres fins el SW, col•locant-se al lateral nord de la carretera de Poblenou del Delta.


Observatori paisatgístic a Sant Antoni


A l'àmbit de les Salines de Sant Antoni, a l'extrem sud de la llacuna de la Tancada, se construirà un observatori paisatgístic i es configurarà una petita zona per a l'estacionament de vehicles. Aquestes actuacions se localitzen al marge nord de la carretera de Les Salines de Poblenou del Delta. Aquest observatori de planta rectangular (de 8,5 m de llarg por 5 m d'ample), estarà fixat al terra amb pilars de fusta de 10x20 cm, connectats amb la cimentació mitjançant un caixó de pletines metàl•liques de 20x30 cm. La cimentació se soluciona mitjançant llosa de formigó in situ armada. L'accés es farà per una rampa construïda en fusta i subjecta al terra per pilars de secció quadrangular.


Delimitació física de la zona de vegetació entre la platja i la carretera de Baladres


Aquesta actuació consisteix en la col·locació d'un sistema de tancament per a evitar l'entrada de vehicles a la zona de vegetació existent entre la carretera de Baladres y la platja, on es troben diferents hàbitats d'interès ambiental. El tancament consistirà en pals de fusta de 2 m de longitud, que sobresurtin 1,0 m del terra al llarg de tot el marge que separa la zona de salobrar de la platja (aproximadament, en 2 quilòmetres de longitud). Els pals seran de fusta tractada per a l´exterior, de 12 cm de diàmetre. Estaran separats per 2,5 metres entre ells.