Cercar en aquest blog

10/21/2016

El 32è Concurs Literari de Móra la Nova dobla participants i supera el centenar de treballs presentats


L'acte inaugural ahir al vespre de la 185 edició de la Fira de Móra la Nova, va acollir, com ja és tradició, el lliurament del 32è Concurs Literari organitzat per l'Ajuntament moranovenc. En aquesta edició han participat 110 obres de concursants vinguts de les tres comarques de l'àmbit del concurs, Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat.  La regidora de Cultura, Eva Vallespí, ha mostrat la seua "gran satisfacció perquè hem més que doblat els participants de l'any passat que en van ser 47. Estem molt contents de la bona acollida que ha tingut enguany el concurs".

Pel que fa als premiats, en la Categoria Infantil, van ser: guanyador, "Ser diferent" de María Vives Ortuño, de Miravet, i finalista, "Viatges a bord" de Pere Puell Grau, de Móra la Nova. En la Categoria Juvenil, l'obra guanyadora va ser "Àlbum de records" d'Aina Ribes Montaña, d'Ascó, i la finalista "Records" de Mònica Alonso Aviñó, de Móra d'Ebre . Quant a la Categoria Adults, el guanyador va ser Raimond Aguiló Bartolome, de Marçà, amb l'obra "Herència", que repetia premi respecte a l'any passat, i la finalista Lua Garcerán i la seva obra "Dolça innocència", de Móra la Nova.

El concurs és de temàtica lliure i hi podien participar obres d'autors de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat. Hi havia tres categories establertes: Infantil (nens fins als 12 anys), Juvenil (de 13 a 16 anys) i Adults (a partir de 17 anys). Els guardons van dels 200 euros del guanyador del concurs de prosa d'adults fins als 80 euros per al finalista del concurs infantil.

Quant al jurat qualificador, estava format per: la Regidora de Cultura de l'Ajuntament, un representant de la Biblioteca Municipal, un representant de l'Institut Escola "3 d'Abril", l'escriptor moranovenc Miquel Esteve, el Director de l'Alberg Mas de la Coixa i dos integrants del Club de Lectura municipal, una mestra i una professora de Llengua i Literatura.