Cercar en aquest blog

8/24/2016

Móra d'Ebre celebra la Festa de l'Avi Comarcal

En el marc dels actes preliminars de la Festa Major de Móra d'Ebre va tindre lloc el dia 24 d'agost la sèptima edició de la Festa de l'Avi Comarcal de la Ribera d'Ebre, a la plaça de la Cultura de la població.

En el decurs de l'acte es van lliurar les plaques acreditatives dels diferents avis i àvies locals de cada municipi present a la festa. El reconeixement d'Avi Comarcal de la Ribera d'Ebre 2016 va recaure en l'asconenc Ramon Serra Giralt, un dels fundadors del prestigiós Club d'Atletisme d'Ascó. Pel que fa a l'Avi Local de Móra d'Ebre, en aquesta ocasió va ser nomenat Vicent Solé Sastre, una persona molt vinculada al Casal dels Avis de la població.

Segons fonts de l'organització, l'Avi Comarcal es va elegir entre els tretze candidats aportats per diferents associacions de jubilats de la Ribera d'Ebre. Les persones seleccionades enguany van ser set homes i sis dones: Ramon Serra Giralt (Ascó), Mercè Font Gurrera (Benissanet), Francisco Santana Díaz (Darmós), Josefa Jornet Rué (Flix), Francesc Mani Marqués (Garcia), Josefina Fortuño Canalda (Ginestar), Ramon Aymí Ciuraneta (La Palma d'Ebre), Maria Masip Sentís (La Torre de l'Espanyol), Teresa Alfonso Pino (Móra la Nova), Vicent Solé Sastre (Móra d'Ebre), Armando Lorán Reverter (Tivissa), Enric Pros Ferré (Vinebre) i Dominica Fabregat Paula (Miravet).

En les altres edicions de la festa els avis i àvies homenatjats de la Ribera d'Ebre van ser Maria Cinta Nogues Homedes via comarcal 2010 , Josep Sabaté Ferrús, Avi Comarcal 2011 ; Maria Grau Montan (Àvia Comarcal 2012); Benigne Corbella Mestres (Avi Comarcal 2013); Roser Guinau Elies (Àvia Comarcal 2014), i Teresa Saladié Gil (Àvia Comarcal 2015).

Aquesta festa se celebra anualment amb l'objectiu de reconèixer la trajectòria vital i professional de la gent gran del territori. L'acte el va presidir Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, i Sixte Melchor, tinent d'alcalde de Móra d'Ebre, en representació de l'alcalde, Joan Piñol, que no hi va poder assistir per motius personals.

L'esdeveniment, organitzat pel Consell Comarcal, l'Ajuntament i l'Associació Local de Jubilats i Pensionistes va constar d'un sopar i d'un espectacle de fi de festa.

Es va anunciar que l'any vinent la Festa de l'Avi Comarcal de la Ribera d'Ebre tindrà lloc a Garcia.

Foto: L'Avi Comarcal, Ramon Serra Giralt, acompanyat de les autoritats locals i comarcals presents a l'acte.