Cercar en aquest blog

8/23/2016

El Parc Natural del Delta de l'Ebre acull el novè anellament de flamencs



El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, participarà, diumenge 28 d'agost, en l'anellament científic de flamencs que es durà a terme al Parc Natural del Delta de l'Ebre. També hi assistiran el director del Parc Natural del Delta de l'Ebre, Francesc Vidal; l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i el president de la Junta Rectora del Parc, Pascual Chacón.


Més de 200 persones prendran part en el novè anellament a Catalunya de polls  de flamenc, nascuts a la Punta de la Banya (Sant Carles de la Ràpita) al delta de l'Ebre. Aquest indret és l'únic punt de cria de flamenc (Phoenicopterus roseus) de Catalunya.
 
L'activitat mobilitzarà tècnics del Parc Natural del Delta de l'Ebre i d'altres parcs naturals de Catalunya, anelladors acreditats, membres de les diferents entitats representades als òrgans rectors del Parc (pescadors, caçadors, agricultors, comunitats de regants, representants d'ajuntaments, etc.) i voluntaris del Parc.
 
El Parc pretén amb aquest anellament ampliar el seu suport a diferents projectes científics, divulgatius i de sensibilització sobre la població dels flamencs de la Mediterrània occidental. Així mateix, l'anellament permetrà conèixer molts aspectes de la biologia d'aquests ocells i promoure més activament la seva  conservació.