Cercar en aquest blog

7/19/2016

Endesa ja ha instal·lat prop de 387.000 comptadors intel·ligents a la demarcació de Tarragona, un 69% del seu parc actual

Endesa ja ha instal·lat un total de 386.902 comptadors intel·ligents a la demarcació de Tarragona, el que suposa assolir el 69% del seu parc total de dispositius que té a la província. La implementació del sistema de telegestió és un dels projectes clau de la Companyia, amb una inversió total de 600 milions d'euros a tot l'estat entre el 2015 i el 2018, data màxima que marca la legislació europea i espanyola per fer efectiu el canvi. Fins ara, a tot Catalunya ja n'hi ha 2,68 milions d'instal·lats.

Endesa, que lidera la substitució de comptadors a Espanya, ha decidit accelerar el procés d'instal·lació dels dispositius i té previst mantenir el ritme de 7.200 nous dispositius instal·lats cada dia a la península, de manera que espera acabar l'any amb gairebé 9,2 milions de comptadors de telegestió, un 10% per sobre del què marca la normativa pel tancament d'aquest 2016.

El pla de substitució de comptadors d'Endesa a les zones en les que opera com a companyia distribuïdora (Catalunya, Aragó, Andalusia, Balears i Canàries) implica la instal·lació de tot el parc de comptadors de clients amb potències contractades de fins a 15 kW i la instal·lació de 140.000 concentradors, que permeten comunicar el sistema amb els comptadors associats.

El comptador de telegestió, desenvolupat per Endesa a Espanya sobre la tecnologia implementada per la seva matriu Enel, permet realitzar operacions relacionades amb el subministrament com canvis de comercialitzador, canvis en les característiques del contracte i altes o baixes dels clients de manera remota i en menys de 24 hores en la majoria dels casos.