Cercar en aquest blog

5/02/2016

Unió de Pagesos denuncia Carrefour per presumpte incompliment de la normativa en una oferta de conill


Unió de Pagesos ha presentat una denúncia contra la cadena Carrefour davant les autoritats de Catalunya per presumpte incompliment de la normativa en una oferta de venda de conill fresc sencer.


El sindicat recorda que Carrefour va posar a la venda en els seus establiments de Martorell, Reus, Girona i Lleida, entre els dies 19 i 25 d'abril d'aquest any, conill fresc sencer a 3,89 euros el quilo, quan el preu mitjà d'aquest producte durant aquest any 2016 és superior a 5 euros el quilo, segons la Base de Dades de Preus de Venda al Públic de Productes d'Alimentació del ministeri d'Economia, que registra els preus pagats pels consumidors.


Unió de Pagesos ha denunciat aquesta pràctica comercial de Carrefour al Servei d'Ordenació de la Distribució Comercial del Departament d'Empresa i Ocupació per presumpta venda a pèrdues (oferir un producte per sota del preu al qual s'ha adquirit). La venda a pèrdues està prohibida per la llei estatal d'ordenació del comerç minorista.


El sindicat exigeix una vegada més al Govern que extremi el control del compliment de les normatives que regulen les obligacions i els drets del mercat davant aquests abusos il·legals en la resta de la cadena alimentària. Unió de Pagesos va presentar més de 20 denúncies contra empreses de la gran distribució durant l'any 2015 per presumpta venda a pèrdues.

 

D'altra banda, el sindicat convoca demà dimarts 3 de maig una assemblea informativa del sector cunícola a les 20.00 h a la seva seu de Cervera (Av. Manresa, 24), per tal de valorar noves mobilitzacions en defensa de la viabilitat de les explotacions i davant de la manca de resposta de les administracions a la greu crisi que pateix el sector.