Cercar en aquest blog

4/02/2016

Josep Cid, guanyador de la segona edició del Premi Neus Gràcia

Josep Cid, professor  de llengua i literatura catalanes de l'Institut Julio Antonio de Móra d'Ebre ha sigut el guanyador de la 2a edició del premi Neus Gràcia, que atorga anualment Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre a un professor de català que hagi excel·lit en la seua tasca. El jurat del premi ha destacat la tasca docent del professor riba-rojà i la seua àmplia trajectòria en l'àmbit cultural i polític. Cid és autors de diversos llibres i assajos, ha estat guanyador del premi Recercat i va ser director dels Serveis Territorials de Cultura i alcalde de Riba-roja d'Ebre. També destaca per ser un dels principals investigadors de la literatura ebrenca.

Josep Cid ha efectuat un discurs en el qual ha posat en valor la tasca dels ensenyants, en tant que referents, juntament amb els pares, del jovent. Cid ha destacat que la tasca del professorat és fonamental per a la societat i ha defensat la inversió pública en educació, assegurant que és inversió fonamental i imprescindible però que dóna fruits a llarg termini. El guardonat ha destacat com a principal aportació dels docents la transmissió de valors als infants i jóvens, i en la formació d'ànimes i esperits.

L'any passat la professora guardonada amb el Neus Gràcia va ser la calaceitana Mercè Gimeno, professora de català de l'institut Terra Alta de Gandesa.

El lliurament d'aquest guardó d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre ha tingut lloc a l'institut morenc en el marc de l'acte d'entrega dels Premis Sambori i dels premis Especials d'Òmnium Ebre. El Premi Sambori busca promoure l'ús de la llengua catalana a través d'un concurs de narrativa, tot incentivant la imaginació, la creativitat i els valors pedagògics. Les Terres de l'Ebre han tancat l'edició del 2016 amb un total de 36 escoles i instituts inscrits, 17 dels quals hi participen per primer cop.