Cercar en aquest blog

3/04/2016

Uns 150 alumnes de les Terres de l’Ebre participen en la 12a edició del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en veu alta

La Fundació Enciclopèdia Catalana, amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament en el marc del programa l'Impuls de la Lectura, convoquen la 12a edició del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en veu alta per a la participació de tots els cursos escolars.  

Concretament, els dies  8, 10, 15 i 16 de març se celebraran els Quarts de Final d'aquest Certamen en què hi participaran un total de 146 alumnes de 49 centres educatius de les Terres de l'Ebre. Les proves classificatòries es duran a terme de les 09.00 fins a les 13.00h aquest quatre dies als Serveis Territorials d'Ensenyament (c. Providència, 5-9, de Tortosa)

Aquest  Certamen vol ajudar els  lectors i les lectores a la consolidació de l'hàbit de la lectura. Així mateix, la dinàmica i la planificació de l'activitat pretén engrescar l'alumnat a practicar i millorar la seva destresa lectora. Per això, es treballen diferents habilitats per a esdevenir bons lectors, i alhora es comparteix un acte comunicatiu de primer ordre.  

Les categories són: els Grumets Vermells de l'alumnat de Cicle Mitjà (CM) d'Educació Primària; els Grumets Verds, l'alumnat de Cicle Superior (CS) d'Educació Primària; els Timoners són l'alumnat d'Aula d'Acollida de CM/CS d'Educació Primària. I pel que fa a Educació Secundària hi ha els Corsaris amb l'alumnat de 1r i 2n d'ESO i la Tropa de corsaris que són l'alumnat de 3r i 4t d'ESO.

Cadascun dels centres escolars participa amb un alumne per categoria, excepte la Tropa de Corsaris, que està format per grups de 3. Són els mateixos centres escolars que trien els lectors i lectores que els representaran, després d'una fase prèvia, en què hi han treballat la lectura en veu alta 4.300 alumnes i prop de 200 tutors/res als seus centres. 

Un cop celebrades les fases de Quarts de Final, els guanyadors passaran a Semifinals, que tindran lloc els dies 17 i 18 de maig a Reus i a Tarragona; mentre que la Final serà el 31 de maig al Teatre Nacional de Catalunya, on les Terres de l'Ebre podran ser representades com en les passades edicions.