Cercar en aquest blog

1/25/2016

Convocatòria del II Premi literari Serret Terra de Cruïlla i del Fòrum de Literatura del Món Rural d’Ulldecona

La Llibreria Serret de Vall-de-roures (Matarranya, Terol) amplia l'abast de la seva contribució al foment de la cultura i la llengua catalana amb la convocatòria d'una nova edició del premi literari sobre temàtica rural i l'anunci d'una nova iniciativa, en aquest cas el Fòrum de Literatura del Món Rural d'Ulldecona.

Totes dues iniciatives seran presentades dimarts vinent, 26 de gener, en el decurs d'una roda de premsa a les 12 del migdia a la Fundació Carulla (carrer Aribau,185. Barcelona). Hi assistiran el director de la Fundació Carulla, Carles Duarte; el director de la llibreria Serret i promotor del premi, Octavi Serret; l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura; el president d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre, Josep Moraguega; el promotor del Fòrum d'Ulldecona i de Terra de Cruïlla, José Luis Soler, i diversos membres del jurat.

La Fundació Carulla col·labora en aquesta iniciativa per promoure la creació literària relacionada amb el territori i el món rural a través del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí i l'Editorial Barcino, que publicarà l'obra guanyadora.

La convocatòria del premi literari és bianual. El guanyador de la primera edició va ser Francesc Roma i Casanovas amb Estudis sobre patrimoni existencial a la Catalunya rural, llibre editat per Barcino dins la Col·lecció del Museu de la Vida Rural.

Formen el jurat d'enguany Emigdi Subirats, Silvestre Hernández, Albert Pujol, Carme Martí, Maria Carme Jiménez i Jordi Llavina, que actuarà de secretari.