Cercar en aquest blog

11/03/2015

La Terra Alta es consolida com la capital catalana del vi durant la 28a Festa del Vi a Gandesa

 Fabrice Rieu, president del Consell Interprofessional de Vins del Rosselló i el màxim responsable del Concurs Mundial de Garnatxes del Món va ser el mestre de cerimònies i va actuar de pregoner de la 28a Festa del Vi. També va ser l'encarregat de presentar el Concurs de Vins amb DO Terra Alta, on es van descobrir els vins guardonats en totes les categories. 

Els vins guanyadors en l'edició d'enguany van ser per: Mas d'en Pol 2014 del Celler Xavi Clua pel millor vi blanc de collita, La Foradada, 2014 de Celler Frisach com a millor vi brisat, Nostra Senyora del Portal 2014 de Celler Piñol com a millor vi rosat de collita, Rebels de Batea 2014 de Miguel Torres com a millor vi negre de collita, La Serra 2013 d'Herència Altés com a millor vi negre bota/roure/criança i Mistela blanca del Celler Cooperatiu de Gandesa com a millor vi de licor. Per últim destacar els guardonats en les categories més representatives com són el millor vi "Terra Alta Garnatxa blanca" que va recaure a Herència Altés amb el vi Herència Altés 2014, el gran vi blanc de la Terra Alta pel Somdinou 2013 del Celler Cooperatiu de Gandesa i el gran negre de la Terra Alta per l'Aube 2010 de Celler Batea. 

A la Mostra de vins i gràcies a l'augment de l'espai amb una carpa de 800 metres quadrats, el nombre de tiquets de degustació dispensats ha estat gairebé de 14.000 i el nombre de copes subministrades s'ha situat entorn de les 1.500. 

Per altra banda, cal destacar la 6a Nit de les Garnatxes blanques, com a acte popular més emblemàtic del programa, aconseguint una assistència de 560 persones. El públic assistent va tenir la sort de poder tastar fins 43 vins elaborats amb Garnatxa blanca de 28 cellers diferents. 

Per últim destacar la jornada professional que va tenir lloc ahir dilluns al Poble Vell de Corbera d'Ebre on fins un total de 150 professionals de la restauració, sommeliers i xefs, amb representació de 12 restaurants guardonats amb estrella Michelin van poder tastar les joies de la corona de la DO més meridional de Catalunya. Els cellers que van oferir els seus vins van ser un total de 26 en un tast per professional mai vist anteriorment a la DO Terra Alta. 

Posteriorment va tenir lloc un dinar de germanor entre elaboradors i assistents que va tenir lloc al Restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs i tothom va tenir la oportunitat de continuar tastant els vins i maridar-los amb la gastronomia típica terraltina. 

Amb aquestos resultats, la Comissió Organitzadora, formada per la Societat Unió Gandesana, l'Ajuntament de Gandesa, el Celler Cooperatiu de Gandesa i el Consell Regulador DO "Terra Alta" superen amb escreix els objectius previstos per aquesta edició.