Cercar en aquest blog

10/22/2015

Més de 300 avis de 28 centres residencials, centres de dia i SAIARS, als XIV Ampostalímpics


Un total de 306 avis de 28 centres residencials, centres de dia i SAIARS (serveis d'atenció integral a la gent gran en l'àmbit rural) participaran als Ampostalímpics -Jornades Esportives de la Gent Gran-, que tindran lloc el proper divendres, 23 d'octubre al pavelló Firal d'Amposta. La regidora de Sanitat, Serveis Socials i Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Amposta, Rosabel Recio, i la directora de la Residència d'avis d'Amposta, M. José Gómez, han presentat aquest matí els detalls d'aquesta nova edició.

La residència d'avis d'Amposta i el Centre de de Dia de Malalties Neurodegeneratives lideraran, durant les properes cinc edicions, l'organització d'aquest esdeveniment esportiu d'àmbit territorial, tal i com ha explicat la regidora, "amb la participació tant dels usuaris d'aquests centres, com també dels treballadors". La directora de la Residència ha avançat que hi assistiran més de 500 persones, entre participants i famílies. "És el primer any que liderem l'organització de les jornades, i s'ha superat el nombre de participants de l'última edició", ha afegit.



L'esdeveniment esportiu, que enguany arriba a la catorzena edició, comptarà amb la col·laboració de prop d'un centenar de voluntaris provinents d'entitats com la Creu Roja, el Grau de ciències de l'activitat física i l'esport de l'escola universitària de la salut i l'esport EUSES Terres de l'Ebre, l'Associació de Bitlles de la capital del Montsià, l'equip de voluntaris de l'Ajuntament d'Amposta, alumnes de l'IES Montsià, l'IES Ramon Berenguer IV d'Amposta i l'IES Priorat de Falset.


El XIV Ampostalímpics tenen per objectiu:

Oferir als usuaris dels centres socials que acullen gent gran de les Terres de l'Ebre i també de fora, l'oportunitat de participar i compartir una jornada ludicoesportiva on es promouen conjuntament les relacions socials amb l'esport.

Motivar i il·lusionar als participants en les activitats de preparació als jocs, activitats que serveixen per promocionar l'autonomia personal, el manteniment de les capacitats funcionals i potencien l'autoestima i el sentiment de pertinença a la pròpia entitat.

Fomentar la participació de les persones sigui quina sigui la seva capacitat funcional i cognitiva.

Donar a totes les persones que vulguin assistir l'oportunitat de relacionar-se amb altres persones i l'entorn.

Obrir la Residència d'Avis d'Amposta i Centre de Dia especialitzat en Malalties Neurodegeneratives als centres i associacions participants per tal d'establir lligams que permetin en el futur altres col·laboracions.

S'ha programat les següents activitats esportives:

Bitlles tradicionals catalanes

Llançament de pilota (llançament de longitud)

Anelles de peu

Xuts a porteria (porteria d'hoquei)

Busca-busca (memòria tàctil: reconeixement d'objectes amb el tacte)

Circuit caminant

Dòmino

Mímica (comunicació gestual)

Els Ampostalímpics s'iniciaran a les 9.30 h del matí; a les 13.30 h tindrà lloc un dinar de germanor i a les 16.0 h de la tarda es farà l'entrega de premis i la cloenda de les jornades.

Relació de centres participants:

Centre de Dia de Sant Jaume d'Enveja, SAIAR Benissanet, SAIAR La Torre de l'Espanyol, SAIAR Pratdip, SAIAR "Lo Centro" La Fatarella, Centre de Dia de Tivissa, Centre de Dia de l'Hospitalet de l'Infant, Centre de Dia de Vandellòs, Residència i Centre de Dia de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús-Tortosa, Residència i Centre de Dia de la Selva del Camp, Residència i Centre de Dia de Flix, Residència i Centre de Diade Gandesa, Residència i Centre de Dia d'Ascó, Residència i Centre de Dia de Batea, Residència i Centre de Dia del Perelló, Àrea Sociosanitària de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, usuaris del SAD Montsià, Associació de familiars d'Alzheimer d'Amposta, Unitat d'envelliment d'APASA, Àrea sociosanitària de l'Hospital Comarcal d'Amposta, Onada Alcanar, Onada la Ràpita, Onada Deltebre, Onada Ulldecona, Onada La Sénia, Residència de Móra La Nova, Residència Sant Josep, Residència Sant Miquel Arcàngel, SAD Tortosa, SAIAR l'Ampolla, Residència La Vima, Centre de Dia de Santa Bàrbara, Residència Natzaret, Centro Geriátrico de Benicarló, Residència dels Guiamets, Centre de Dia de Vinaròs, Fundació Tutelar Terres de l'Ebre.