10/29/2015

La 28a Festa del Vi de Gandesa aplegarà 28 cellers de la denominació d'origen Terra Alta

La 28a edició de la Festa del Vi de Gandesa que se celebrarà del 30 d'octubre al 2 de novembre comptarà amb la participació de 28 cellers expositors que donaran a tastar els seus vins. La Festa del Vi a Gandesa, amb un programa ple d'activitats consolida la Terra Alta com a capital del vi durant aquest cap de setmana. La mostra s'ubicarà a la rambla de la Democràcia, un any més, constituirà l'epicentre de la festa. 

Per altra banda, la 6a Nit de les Garnatxes Blanques, que se celebrarà al celler modernista de Gandesa, aplegarà 43 vins diferents de 28 cellers de la DO Terra Alta i la DO convidada d'enguany serà la DO Somontano. Els vins es maridaran amb les tapes i punxades que prepararà el restaurant El Torreó de l'Indià, de Xerta, distingit amb una estrella Michelin. 

La inauguració de la Mostra de Vins tindrà lloc a la rambla de la Democràcia , a les 18.00 h. Posteriorment, a les 19.30 h, a la Societat Unió Gandesana (SUG), se celebrarà l'acte d'entrega dels guardons del Concurs de Vins DO Terra Alta 2015, a càrrec de Fabrice Rieu, del Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló. La jornada inaugural finalitzarà amb la 6a Nit de les Garnatxes Blanques, a les 22.00 h, al Celler Cooperatiu de Gandesa i per acabar d'arrodonir la nit hi haurà un concert del grup Mishima, a les 1:00 h de la matinada a la Societat Unió Gandesana. 

La Mostra de vins obrirà portes dissabte i diumenge en horari de matí i tarda. A banda d'activitats alternatives que organitzen alguns cellers, el Consell Regulador ofereix un tast de vins dissabte tarda i un diumenge matí a càrrec dels cellers inscrits on es tastaran fins 6 vins diferents sota el títol: "una història, un celler, un vi". Els actes de diumenge al matí finalitzaran amb el dinar popular de la clotxa, al pati de les escoles velles. 

Enguany, per acabar d'arrodonir la festa es realitzarà una jornada professional que es celebrarà al Poble Vell de Corbera d'Ebre on els convidats seran restauradors i sommeliers procedents principalment de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'acte comptarà amb un show-room on es podran tastar els vins més emblemàtics de cada celler, dinar amb la cuina típica terraltina i finalitzarà amb una visita a la necròpolis del Coll del Moro on es visualitzarà de primera mà la importància vitivinícola de la comarca de la Terra Alta. 

La Festa del Vi de Gandesa l'organitzen conjuntament l'Ajuntament de la ciutat, la Societat Unió Gandesana, el Celler Cooperatiu de Gandesa i el Consell Regulador com a col·laborador i assessor tècnic.