Cercar en aquest blog

10/04/2015

Horta de Sant Joan celebra la Dolça Tardor i la Festa del Mostillo

Centenars de persones han assistit avui a Horta de Sant Joan als actes de l'onzena edició de la Dolça Tardor i la Festa del Mostillo, un certamen dedicat als productes de proximitat que té lloc anualment a la plaça de l'Església i els carrers del nucli urbà de la població.

La festa, organitzada per l'Ajuntament i l'associació de dones Bàrbara, ha aplegat 45 expositors, dels quals 18 eren locals, que oferien principalment productes agroalimentaris, com ara embotits, carn, pa, oli, vi, aiguardent, mel i dolços, entre d'altres. Les dones de l'associació Bàrbara han oferit, com és tradicional, degustacions gratuïtes de mostillo, una mena de melmelada feta amb most de raïm molt típica a la zona.

El pregó inaugural ha anar a càrrec del mestre Àngel Querol, veí de la plaça de l'Església d'Horta de Sant Joan, si bé resident a Barcelona, on ha fet tota la seua carrera professional en l'àmbit de l'educació. Querol ha fet un parlament centrat en el significat d'algunes paraules vinculades a la celebració, tals com fira, festa, places, carrers, mostillo i dolça tardor. 

Per la seua banda, l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs, ha assegurat que la festa es troba en un procés de consolidació i ha anunciat per a les pròximes edicions "una certa renovació" consensuada amb les entitats i les persones implicades en l'organització.

La Dolça Tardor ha comptat amb diversos actes festius complementaris, dels quals ha destacat una trobada de gegants amb la participació de colles provinents de poblacions de comarques del l'Ebre i el Camp de Tarragona.