10/05/2015

Clausura de la III Mostra de Teatre de les Terres de l'Ebre

El diumenge 4 d'octubre va tenir lloc al Teatre Auditori Felip Pedrell la gala de clausura de la III Mostra de Teatre de les Terres de l'Ebre, conduïda per alumnes i professors de l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa i membres del grup teatral Lo TAT. Monòlegs i actuacions musicals d'obres com Cabaret, La Bella i la Bèstia, el Fantasma de l'Òpera, On-Off i altres èxits representats els darrers anys per l'Escola de Teatre i lo TAT van amenitzar una gala que va posar el colofó de luxe a una tercera edició de la Mostra que ha comptat amb la participació de companyies d'arreu de Catalunya i amb una elevada qualitat artística.

El grup de teatre Paranys, de Manresa, amb la seva obra "Amb els pixats al ventre" va ser la gran guanyadora de la Mostra, en fer-se amb els guardons a la millor obra, al millor actor per a un divertit Carles Gutíerrez, a la millor actriu en reconeixement al domini de l'escena per part de Montse Mas i a la millor actriu de repartiment per la fresca interpretació de Gemma Doblas. Tecla Smit Teatre Popular, de Tarragona, va rebre el premi a la millor direcció per a Sergi Xirinacs i a millor actor de repartiment per a Pau Gavaldà, un dels intèrprets de l'obra "El bon ciutadà" 

basada en textos de Manuel de Pedrolo. El grup de Banyoles, Teitatròlics, va endur-se els premis a millors decorats i a millor equip tècnic per la seva obra "Desafinats". També el grup del Perelló, Tracamaca Diccionari de Butxaca, va fer-se amb el guardó per al millor vestuari per la seva representació de "No em toquis la Flor". Finalment, els canareus Gresol van quedar fora de concurs en no poder-se representar la seva obra per problemes de darrer moment.

Durant la cerimònia de clausura i lliurament de premis, l'alcalde de Tortosa va agrair a Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre la tasca en favor del teatre amateur, pel qual va declarar que calia continuar apostant. Al seu torn, el president d'Òmnium Cultural va agrair a tots els col·laboradors l'haver fet possible la tercera edició de la Mostra i sobre tot la participació del públic, ja que veient teatre ajuden a fer Cultura.

La III Mostra de Teatre de les Terres de l'Ebre forma part del calendari d'actes previs de la Nit de Santa Llúcia – Festa de les Lletres Catalanes que Òmnium Cultural celebrarà a Tortosa el proper 11 
de desembre.