Cercar en aquest blog

9/14/2015

Avui té lloc a Rubí el tast final dels premis Vinari 2015



Una selecció dels millor enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats en el món del vi català es reuniran la tarda de dilluns 14 de setembre al Celler de Rubí per tastar a cegues les més de 120 referències que han arribat a la fase final dels Premis Vinari, el concurs oficial de vins de Catalunya. Entre ells destaquen Josep Pelegrín, responsable d'El Petit Celler i un dels millors sommeliers de l'Estat espanyol i Millor Sommelier de Catalunya 2014 i 2015, Anna Casabona, presidenta de Tarragona de l'Associació de Sommeliers de Catalunya (ACS), Agustí Ensesa, fundador de l'Escola de Tastavins del Gironès, Josep Sucarrats (director de la revista CUINA). Enguany també es comptarà amb una taula miscel·lània que aplegarà les personalitats vinculades al món del vi com el gastrònom Pep Nogué, les integrants del grup musical SoMMeliers i l'humorista i presentador Fermí Fernandes.

Els vins finalistes van obtenir les millors puntuacions en la fase prèvia del concurs, en la qual es van tastar també a cegues els prop de 850 vins presentats en aquesta tercera edició del concurs. La fase preliminar ha constat de 10 jornades de tast al territori a Lleida, Sant Sadurní d'Anoia, Vilafranca del Penedès, Manresa, Reus, Alella, Falset, Figueres i Gandesa.

Els vins que obtinguin una millor puntuació en el tast de dilluns seran guardonats en una gala especial que tindrà lloc el vespre del 9 d'octubre a Vilafranca del Penedès.