Cercar en aquest blog

8/30/2015

Una trentena de gegants celebren el 30 aniversari de la parella 'Els Sirgadors' de Móra d'Ebre


Móra d'Ebre va celebrar el dia 30 d'agost la XXXI edició de la Trobada Gegantera i Grallera de la població, acte organitzat en el marc de la Festa Major 2015. Va ser una trobada especial i multitudinària, en què es va celebrar el 30è aniversari de la parella de gegants local, anomenada Els Sirgadors, formada per les figures de Joan i Madrona.

La trobada va tindre un lluïment especial i va ser una de les que va aplegar més presència gegants i grallers dels darrers anys, ja que a banda de les quatre parelles locals, van participar a la trobada altres 26 gegants, acompanyats de capgrossos i altres elements propis d'aquesta mena de festes. Les agrupacions presents van arribar de les poblacions d'Horta de Sant Joan, Reus (Pere Mata i Els Fènix), Vinyols i els Arcs, Masllorenç, la Pobla de Mafumet, Bellpuig, Falset, Vilallonga del Camp i  Mont-roig del Camp, a banda de la colla gegantera de Móra d'Ebre (amb Els Sirgadors, Els Reis i els gegantons Guillem i Alamanda) i els també morencs Pirates de l'Ebre, amb la parella Crit i Revolta.

L'acte va consistir en una cercavila pels carrers de la raval del Sol, del Doctor Peris,de  Bonaire, de Sant Antoni, l'avinguda de les Comarques Catalanes, el carrer d'Antoni Asens i el passeig del Pont, on va tindre lloc la ballada final. La trobada va ser organitzada per la Colla Gegantera i Grallers de Móra d'Ebre.