Cercar en aquest blog

7/30/2015

Nits a la Baranova 2015

L'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, i la regidora de Festes, Montserrat Pagès, han presentat als mitjans de comunicació la segona edició de la iniciativa cultural 'Les nits a la Baranova'. A la roda de premsa també hi assistit Emi Turull, coordinadora de l'activitat 'Enamora't de la lírica!'.

La iniciativa cultural 'Les nits a la Baranova' té l'objectiu de recuperar una tradició molt arrelada que converteix aquesta plaça tivissana en un espai de convivència lúdico-festiva, propiciat per la fresca i la bona climatologia estiuenca que hi ha als capvespres. La plaça de la Baranova és un indret privilegiat, mirador de les comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i de les muntanyes de Prades, el Montsant, la Figuera, la Picossa, les serres de Cavalls i de Pàndols, els Ports, i la serra de Cardó.

Durant la presentació, Jordi Jardí ha destacat la voluntat de l'Ajuntament de Tivissa "per convertir aquest esdeveniment en un referent cultural, artístic musical i líric del sud del país". L'alcalde de Tivissa ha recordat "l'èxit de la primera edició" i, de manera especial, el concert 'Enamora't de la lírica!' que "durant les primeres vint-i-quatre hores de venda anticipada d'entrades ja ha rebut més de 200 peticions". Jardí ha reiterat que, "gràcies a la participació i col·laboració dels sponsors, al poble de Tivissa no li costa ni un cèntim aquesta iniciativa cultural de relleu".

Per la seva part, la regidora Montserrat Pagès, ha recordat que 'Les nits a la Baranova' "és un projecte engrescador", amb una programació que incorpora activitats per tots els dissabtes d'agost. En aquest sentit, ha fet referència al concert de la Banda de Música de Benissanet, que tindrà lloc dissabte 1 d'agost, i als contacontes i ballada de sardanes.

Emi Turull, coordinadora de l'activitat 'Enamora't de la lírica!', ha reiterat que aquest concert, que tindrà lloc el dissabte 8 d'agost, "és un projecte cultural nascut per apropar la lírica de qualitat a determinats indrets on es fa difícil arribar". A més, Turull ha afegit que aquest concert "dóna visibilitat al talent de
joves artistes reconeguts a nivell internacional". Segons ha avançat Emi Turull, el programa d'aquesta segona edició d''Enamora't de la lírica!' està basat en peces conegudes del 'bel canto' italià, i també inclourà diverses àries representatives del romanticisme francès així com altres peces destacades i populars del món operístic. La coordinadora de l''Enamorat de la lírica!' també ha fet referència a la qualitat dels intèrprets, pianista i presentador.

En aquesta segona edició el concert 'Enamora't de la lírica!' comptarà amb l'actuació de la soprano Sara Blanch, natural de Darmós, del tenor Beñat Egiarte, del baríton Carles Daza, i de la mezzosoprano Carol García, acompanyats al piano per Josep Buforn. El concert compta amb la direcció artística del
professor i reconegut crític d'òpera, Roger Alier, i de Jordi Maddaleno com adjunt a la direcció artística.

Per aquest concert, s'ha previst la venda anticipada d'entrades numerades al preu de 10 euros (el cost a taquilla el dia del concert serà de 12 euros) a l'Ajuntament de Tivissa i al punt d'informació turística del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, ubicat a la plaça Sant Roc de Móra d'Ebre.