Cercar en aquest blog

7/20/2015

Francesc Moliné aconsegueix el compromís de Salut per estudiar la reobertura de les urgències al CAP de Móra la Nova


L'alcalde de l'Ajuntament de Móra la Nova, Francesc Moliné, s'ha reunit aquest matí amb el Director dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, Albert Gómez, per tal de traslladar-li la inquietud de veïns del poble i del mateix  consistori respecte a la possibilitat de recuperar el servei d'urgències al CAP de la població. Segons ha valorat Moliné "hi ha hagut bona empatia. Salut s'ha compromès a estudiar els usuaris que tenia el servei abans del tancament per veure si era viable i llavors decidirà". Moliné ha explicat que ha fet aquesta petició per "coherència" ja que el seu partit, abans a l'oposició, sempre s'ha oposat a aquest tancament i "pels imputs rebuts de veïns del poble que abans tenien un servei més proper i més ràpid".

 

L'alcalde després d'aquesta reunió amb el director territorial ha entrat al registre de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Tortosa, unes 300 signatures de veïns majoritàriament de la població que reclamen aquesta reobertura del servei d'urgències al CAP els caps de setmana, en horari diürn. Aquest servei es va deixar d'oferir el mes d'octubre de 2011 arran de les retallades en els serveis sanitaris imposats pel govern català per la crisi econòmica. Ja en aquell moment el grup municipal d'ERC –llavors  a l'oposició- va protagonitzar mobilitzacions en contra de la mesura. Segons ha manifestat l'alcalde republicà "mantenim que la supressió de les urgències en cap de setmana comporta un empitjorament del servei per a la gent del nostre poble i dels pobles veïns –es centre de referència també de Rasquera, Ginestar, Tivissa, Garcia, Benissanet, Miravet i Mora d'Ebre- ja que ara s'han de desplaçar a l'Hospital de Móra d'Ebre i com aquí es concentren totes les urgències de la zona, esperar més del temps necessari". Moliné ha matisat que "en cap moment demanem les urgències nocturnes perquè entenem que pot ser una despesa inassolible per Salut però sí volem retornar a la situació anterior d'obrir de 8 del matí a 8 del vespre, tots els dies de la setmana". Moliné també ha valorat que "no hi ha motius econòmics per a mantindre el CAP tancat els caps de setmana, ja que segons el conveni subscrit ara l'ICS ha de pagar un lloguer a SAGESSA per realitzar aquest servei a l'Hospital de Móra d'Ebre. És com vendre la casa i anar de lloguer".

 

A més de reivindicar la reobertura de les urgències, amb les 300 signatures també es reclama tornar al sistema anterior per demanar hora presencial al mateix cap, ja que ara s'ha de fer trucant a un número de telèfon i, segons Moliné, "això és una dificultat  afegida sobretot per a la gent gran i dilata les visites."