6/27/2015

La sèptima edició d’Un SomRIUre de Clicks, de Móra d'Ebre, aplega dos mil ninots Clicks i dotze diorames


Avui i demà se celebra al teatre municipal de La Llanterna de Móra d'Ebre la sèptima edició d'Un SomRIUre de Clicks, una exposició amb 2.000 ninots clicks de Playmobil distribuïts en dotze diorames de gran format aportats majoritàriament per col·leccionistes de les Terres de l'Ebrei de poblacions de diverses comarques de Lleida i Barcelona. Xavier Liviano, en nom de l'organització, ha destacat el nivell creatiu dels diorames presentats, que recreen escenes de temàtiques diverses, com ara l'Oest americà,  l'illa de Peter Pan, la vida zoològic o l'activitat de les obres públiques.

La mostra també inclou un circuit ferroviari de grans dimensions, amb trens en trànsit, i un concurs de diorames infantils, en què tots els petits aficionats poden anar muntant les seues creacions amb clicks al llarg del cap de setmana. Una altra activitat complementària és el concurs "Troba una fada", que consisteix a trobar un personatge descontextualitzat introduït en els dotze diorames, segons ha explicat Liviano. Com a novetat, aquest any se celebrarà la primera edició del torneig de futbol-clic, jocs de taula i participació inspirats en http://www.somosclicks.org/

Els organitzadors

Somosclicks és una associació sense ànim de lucre, integrada per aficionats al col·leccionisme de clicks, que es dedica a ensenyar les seves col·leccions de Playmobil i Famobil, muntant fires i exposicions per tot el territori català. Entre d'altres, Somosclicks organitza fires i exposicions a Sant Vicenç dels Horts, Algerri, Tàrrega, Sabadell o Amposta.

Associació Juvenil Baronia d'Entença és una associació juvenil, sense ànim de lucre, integrada per joves i que es dedica a organitzar diferents activitats dirigides al jovent. Entre d'altres, Baronia d'Entença organitza les Jornades de Jocs d'Estratègia de la Ribera d'Ebre, classificatoris per campionats d'Espanya de jocs com Carcassonne, Catan i la Lliga de Magic de les Terres de l'Ebre.