Cercar en aquest blog

6/19/2015

Convergència aconsegueix el suport dels independents per mantenir el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre


El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre continuarà encapçalat durant quatre anys més per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) després del pacte que han anunciat avui a Ascó els nacionalistes i la Federació d'Independents de Catalunya (FIC). El pacte preveu un relleu en la presidència comarcal, que passarà de Jordi Jardí a Gemma Carim, ja que la principal condició posada pels independents per arribar a un acord amb els nacionalistes era garantir la presidència per a un conseller que representés un municipi del nord de la comarca. Segons Salvador Florido, representant de la FIC en les negociacions, "això ho teníem molt clar i, quan vam tindre aclarit que la presidència seria per a la Ribera del nord, vam acordar que fos la presidenta l'alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, perquè té el perfil idea per al càrrecl". 

Tant Florido com Josep Maria Buxeda (FIC), actual alcalde d'Ascó i futur vicepresident primer del Consell Comarcal riberenc, han coincidit en el fet que Carim és una persona amb un "tarannà" que pot contribuir molt positivament a l'assoliment d'acords i pactes amplis entre tots els grups polítics i agents implicats en el desenvolupament de la Ribera d'Ebre. A més, han assegurat, que l'alcaldessa de Vinebre -la població més petita de la comarca i veïna d'Ascó- "és una persona experta i preparada".

L'acord entre convergents i independents posa en primer pla les qüestions de dinamització econòmica com a prioritat del futur govern comarcal. Florido ha estat clar a l'hora d'assegurar que "nosaltres volem participar en els projectes de reactivació industrial del territori, ja que l'empresa Ercros de Flix té en el 2018 la data de caducitat, i les nuclears d'Ascó tancaran un dia o altre". Davant d'aquest panorama, Florido considera que és urgent  "poder portar projectes seriosos i d'envergadura a la nostra comarca en matèria de reactivació industrial".

Per la seua banda, Gemma Carim, del grup de Convergència, ha mostrat el seu agraïment per haver estat la proposada per encapçalar l'ens comarcal per ser "una persona a què li agrada cohesionar". Carim ha assegurat que "no m'espanta el repte, jo sóc molt treballadora i tirarem avant la comarca, alhora que ha avançat que agafarà la presidència comarcal amb la voluntat de "donar joc a tothom qui vulgui, perquè entre les persones són molt més les coses que ens apropen que les que ens separen".
Gemma Carim ha treballat com a tècnica durant 30 anys a l'oficina d'Ocupació de Móra d'Ebre i en els últims quatre anys s'ha ocupat de l'àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal riberenc, per la qual cosa es considera preparada tant en matèria de dinamització econòmica com d'atenció i suport als més necessitats.

L'acte de presentació del pacte ha comptat amb la presència de Xavier Pallarès, en representació de Convergència Democràtica de Catalunya a les Terres de l'Ebre. Pallarès ha agraït la confiança i el suport rebut per part del representant de la FIC al Consell Comarcal per conformar una majoria absoluta amb els nou consellers convergents, la qual cosa  garanteix un govern estable liderat pel grup més votat.