Cercar en aquest blog

4/10/2015

Josep Rull assisteix a la presentació de Joan Piñol com a candidat a la reelecció a l'alcaldia de Móra d'Ebre


Josep Rull, coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ha assistit aquesta nit a la presentació del candidat de Convergència i Unió a l'alcaldia de Móra d'Ebre, Joan Piñol. L'acte ha tingut lloc als locals de La Democràcia de la capital de la Ribera d'Ebre davant de 200 persones.

Rull ha assegurat que Catalunya "necessita més poder polític per satisfer les necessitats de la nostra gent, per la qual cosa o fem un endavant o ens quedarem resignats com a país". El coordinador general de Convergència ha assegurat que Catalunya ha aportat a la resta de l'Estat el triple de recursos que la resta de països d'Europa durant el període en què Espanya forma part de la Unió Europea. Davant d'aquesta situació ha ironitzat sobre aquelles opinions que consideren que Catalunya no és viable econòmicament per si sola.

Per la seua banda, Joan Piñol, actual alcalde de Móra d'Ebre i candidat a la reelecció a les eleccions del 24 de maig, ha fet un balanç de la gestió dels últims quatre anys al capdavant de l'Ajuntament en clau positiva. Piñol ha explicat que l'any 2011 es va trobar un Ajuntament "desballestat" després de vuit anys de governs d'esquerres, amb un endeutament superior als 8 milions d'euros i amb una plantilla de personal municipal "totalment desmotivada".

En el balanç de l'acció del seu govern ha destacat el fet de la reducció del deute municipal en prop de 3 milions d'euros, el pagament de les factures a proveïdors en un termini de 30 dies, la rebaixa de l'impost de béns immobles en un 5% i del rebut de la brossa en un 10%, i la consecució de 5 milions d'euros en subvencions d'altres administracions.

Piñol ha agraït el suport que ha rebut l'Ajuntament de Móra d'Ebre per part del Govern de la Generalitat i del seu president, Artur Mas, per poder fer la "transformació que ha experimentat la població" i ha posat com a exemple els 400.000 euros "totalment extraordinaris" aportats per la Generalitat per a l'obra d'arranjament dels talussos del castell de Móra d'Ebre.

Després de justificar els motius que l'han portat a presentar-se a la reelecció, Piñol ha esbossat els missatges de la futura campanya electoral,  que pivotaran sobre tres idees: "Móra d'Ebre, primer; el canvi continua, i fem-ho junts".

L'acte de presentació del candidat l'ha encetat el president del Comitè Local de CDC de Móra d'Ebre, Joaquim Gasulla, qui ha destacat el canvi "espectacular" que s'ha produït a la població durant els darrers quatre anys de mandat amb Joan Piñol al capdavant del govern municipal.